Zadajesz doskonałe pytanie! Wahałem się, czy zadać tutaj tego rodzaju pytanie. Prawdą jest jednak, że nie ma takiego statutu, który zabraniałby nam zadawać pytania inne niż to, które dotyczy czystego CAO. Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę na ten temat do zespołu Lynkoa!
Krótki! Odpowiadając na Twoje pytanie, wkraczam również w cudowny świat tworzenia biznesu. Byłem już u ubezpieczyciela (MAAF), zdecydowanie doradzili mi wykupienie ubezpieczenia od odpowiedzialności zawodowej. Za tę cenę.... mniej niż 60€/rok! Więc nie martw się o to. Wtedy też możesz wykupić ubezpieczenie "następstw zawodowych": wyobraź sobie, że krzywdzisz innych po zaprojektowaniu produktu, który okazuje się wadliwy... A nawet gorzej niż kontuzja... Twoi klienci będą bezlitośni! Tyle tylko, że haczyk... Niewielka pewność robi... i to w wysokich cenach! Szukam dalej...
Nie wahaj się skontaktować ze mną w ciągu kilku minut, jeśli to konieczne.
Ze swojej strony zdecydowałem się na Alianz, który między ceną a usługami był bardzo interesujący. ale wszystko to zależy od kodu APE. Niektóre ubezpieczenia zapewniają dziesięcioletnią gwarancję, gdy nie ma takiej potrzeby.... oprócz budowania CAD może....
Wracając od mojego ubezpieczyciela MAAF: oferuje ubezpieczenie od odpowiedzialności zawodowej w wysokości 85 €/rok. Obejmuje to TYLKO odpowiedzialność cywilną, a nie "konsekwencje zawodowe" wynikające np. z wady konstrukcyjnej. MAAF nie oferuje tego typu ubezpieczenia. Ze swojej strony, rozpoczynając działalność na własną rękę, nie sądzę, żebym się na to ubezpieczył w pierwszym roku. Podejmuję ryzyko. W moich ogólnych warunkach świadczenia usług zaznaczyłbym wzmiankę o braku odpowiedzialności.