Doradztwo / ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej zawodowej / niezależni usługodawcy

Dzień dobry i najlepsze życzenia dla wszystkich.

Moje pytanie wykracza poza zwykłe ramy CAD. Przepraszam.

Zwracam się do niezależnych dostawców usług CAD (EI, EURL itp.).

Niewielu ubezpieczycieli oferuje umowy dotyczące odpowiedzialności zawodowej i operacyjnej dla naszej podstawowej działalności. 

Dla niektórych ceny są zaporowe.

Czy masz jakieś uwagi?  Ubezpieczyciel, który doradzi?

Dziękuję.

2 polubienia

PB........ Znalazłem swój post w X 4!

Witam

Myślę, że powinniśmy więcej rozmawiać z personelem Lynkoa.

Będą w stanie lepiej odpowiedzieć na Twoje pytania niż my =)

Życzę miłego dnia!

Wszystko zależy od Twojej pracy. Ceny nie będą takie same w zależności od tego, co się rozwija i ryzyka, które należy za tym ubezpieczyć.

Jeśli poprosisz o to swojego ubezpieczyciela, przedstawi Ci on propozycję.

2 polubienia

Myślę, że na stronie są też freelancerzy!!

1 polubienie

Witaj JH,

Zadajesz doskonałe pytanie! Wahałem się, czy zadać tutaj tego rodzaju pytanie. Prawdą jest jednak, że nie ma takiego statutu, który zabraniałby nam zadawać pytania inne niż to, które dotyczy czystego CAO. Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę na ten temat do zespołu Lynkoa!

Krótki! Odpowiadając na Twoje pytanie, wkraczam również w cudowny świat tworzenia biznesu. Byłem już u ubezpieczyciela (MAAF), zdecydowanie doradzili mi wykupienie ubezpieczenia od odpowiedzialności zawodowej. Za tę cenę.... mniej niż 60€/rok! Więc nie martw się o to. Wtedy też możesz wykupić ubezpieczenie "następstw zawodowych": wyobraź sobie, że krzywdzisz innych po zaprojektowaniu produktu, który okazuje się wadliwy... A nawet gorzej niż kontuzja... Twoi klienci będą bezlitośni! Tyle tylko, że haczyk... Niewielka pewność robi... i to w wysokich cenach! Szukam dalej...

Nie wahaj się skontaktować ze mną w ciągu kilku minut, jeśli to konieczne.

@+ i życzę powodzenia.

2 polubienia

Witam

Mogę potwierdzić, że to pytanie jest całkowicie uzasadnione. Nie ma problemu z naszej strony.

Miłego dnia :)

6 polubień

Clementine, Charly, dziękuję.

Dla autora głosu przeciw........... nie TAK poprawnie!

Bez urazy :-)

Clementine, na tego typu pytania niektóre fora mają zakładkę "kącik kawowy".

Tworzenie grupy ?????   Grupy nie są zbyt żywe na stronie.

Do zobaczenia.

Charly, jeśli temat interesuje inne osoby, nie ma wiele do kontynuowania w tym poście.

Jeśli nie to zrobimy to w PV bez pb.

Rzeczywiście, nie ma wielu ubezpieczycieli, którzy oferują operacyjną i zawodową odpowiedzialność cywilną w naszej podstawowej działalności. 

Jak wskazuje opiep27, stawki są naliczone od prowadzonej działalności.

60 € / rok wydaje mi się bardzo niskie.  

Przynajmniej (podstawowa usługa CAD na miejscu lub nie) otrzymałem pierwsze odpowiedzi.

Jeden za 430 € / rok,   jeden  za 400 € / miesiąc !,  drugi za minimum 1600 € / rok.

Czekam na jeszcze 3 oferty. Skontaktowano się z MAFF  .

Będę Cię informować na bieżąco.

A+  (A - drogi)

1 polubienie

Dobry wieczór

Ze swojej strony zdecydowałem się na Alianz, który między ceną a usługami był bardzo interesujący. ale wszystko to zależy od kodu APE. Niektóre ubezpieczenia zapewniają dziesięcioletnią gwarancję, gdy nie ma takiej potrzeby.... oprócz budowania CAD może....

3 polubienia

Wracając od mojego ubezpieczyciela MAAF: oferuje ubezpieczenie od odpowiedzialności zawodowej w wysokości 85 €/rok. Obejmuje to TYLKO odpowiedzialność cywilną, a nie  "konsekwencje zawodowe" wynikające np. z wady konstrukcyjnej. MAAF nie oferuje tego typu ubezpieczenia. Ze swojej strony, rozpoczynając działalność na własną rękę, nie sądzę, żebym się na to ubezpieczył w pierwszym roku. Podejmuję ryzyko. W moich ogólnych warunkach świadczenia usług zaznaczyłbym wzmiankę o braku odpowiedzialności. 

1 polubienie