A jeśli nie zrobisz kąta 45°, umieść prostokąt w budowie i przerób linie obok siebie w stosunku do krawędzi. Ale biorąc pod uwagę twoje profile, wymagałoby to wykonania odpowiedniej obróbki.
Tak, ale to właściwie nie jest temat mojego postu. Może nie wyraziłem się wystarczająco jasno w mojej prośbie, przepraszam.
Moja prośba dotyczy zastosowania modułu "konstrukcja spawana" z kilkoma profilami różnego pochodzenia.
Dla przypomnienia, element spawany mechanicznie może zarządzać tylko jednym typem profilu na raz.
Jeśli chcę wykonać ramę z kilkoma różnymi rodzajami profili, muszę wykonać jak najwięcej elementów spawanych mechanicznie. (dla poniższego przykładu za każdym razem brałem ten sam profil, ale to tylko po to, aby pokazać zasadę)
Połączenia między profilami są następnie regulowane za pomocą narzędzia "dopasuj/przedłuż".
Ale w moim przypadku to nie działa.
1. skrzyżowanie: żółte/czerwone ok działa (z wyjątkiem górnej części czerwonego profilu, ale nie można nim zarządzać za pomocą narzędzia do regulacji, nic wielkiego, mogę szybko usunąć wytłaczany materiał).
Drugie skrzyżowanie, które próbuję między żółtym a niebieskim: niemożliwe!
Próbuję więc między czerwonym a zielonym: ok!
Nadal muszę wykonać skrzyżowanie żółty/niebieski i zielony/niebieski, ale narzędzie do regulacji/wydłużania uparcie mi odmawia.
Co robić?
Jeśli staram się korzystać z mechanicznie spawanego narzędzia budowlanego, to dlatego, że daje mi ono możliwość zaoszczędzenia dużej ilości czasu w porównaniu z bardziej tradycyjną metodą. Jeśli ktoś opanuje to narzędzie i może mi to wytłumaczyć... albo powiedz mi, że to nie jest możliwe :)