Witam
Muszę wyciąć krążek w płytce 1 mm za pomocą cnc, chciałbym mieć możliwość umieszczenia 3 punktów mocowania, aby runda trzymała się podczas cięcia.
Jak mogę to zrobić? Cięcie 2,5 D czy 3D? Próbowałem, ale nie mogę, ponieważ jestem nowy w Solidcam
Jeśli ktoś może mi pomóc tłumacząc mi krok po kroku, co robić .
Z góry dziękuję
Pozdrowienia
Witam
Solidcam nie jest oprogramowaniem do cięcia, ale do frezowania. Jeśli masz oprogramowanie do zszywania szwów, wystarczy zrobić swoją rundę, a podczas programowania dostępna jest opcja mikrozłącza, która to robi.
Dziękuję, jakie oprogramowanie do programowania myślisz?
w rzeczywistości tworzę część za pomocą Solidworks (wtedy wykonanej w druku 3D) i z tej części wydobywam kształt, aby wykonać kolejną część w obróbce CNC, obie są następnie składane, więc logicznie i aby zaoszczędzić czas, wolałbym użyć Solidcam, który jest zintegrowany z oprogramowaniem.
Umieściłem w mojej wiadomości, aby uprościć
Dziękuję
No dobrze, więc myślę, że powinniśmy narysować "okrągłą" część z ramką, która mocuje ją w 3 pkt do druku. Kiedy pada to pytanie, myślałem, że wycinasz krążek z blachy o grubości milimetra.
Tak, dokładnie tak, dodałem 3 małe trójkąty na obrysie kształtu , problem polega na tym, że nie mogę ustawić konturowania i sprawić, by Z szło w górę do poziomu punktów mocowania.
Dziękuję
Czytając ponownie Twoją odpowiedź, potwierdzam, że wyodrębniony kształt jest obrabiany maszynowo w stanie niedrukowanym.
Aby dać ci więcej szczegółów, wykonuję ramkę wydrukowaną w 3D, a szkło, które jest na niej montowane, jest obrabiane maszynowo, więc to wydobyty kształt odpowiada kształtowi szkła.