Witam
W moich zespołach, gdy mam ograniczenie prostopadłości, może się zdarzyć, że jeśli ponownie otworzę zespół, ograniczenie prostopadłości nie jest we właściwym kierunku (przykład bramy)
Jak tego uniknąć?
Witam
W moich zespołach, gdy mam ograniczenie prostopadłości, może się zdarzyć, że jeśli ponownie otworzę zespół, ograniczenie prostopadłości nie jest we właściwym kierunku (przykład bramy)
Jak tego uniknąć?
Witam
Podczas tworzenia wiązania tworzonego za pomocą krawędzi lub powierzchni?
Witam
Ten problem zdarza się często. O ile mi wiadomo, nie ma cudownego rozwiązania. Aby rozwiązać ten problem, może być konieczne użycie funkcji wiązania kąta poprzez dodanie elementu odniesienia.
W każdym razie, jeśli ktoś ma metodę, która działa w 100%... Jestem biorcą.
Pozdrowienia.
Używam dwóch stron
Witam
Ponieważ wykonuję dużo kinematyki lub montażu z wieloma częściami, zauważyłem od kilku lat, że mam mniejszy problem, jeśli zrobię wiązanie krawędzi ==> krawędź, a nie ściana==> twarz
Nawiasem mówiąc, podczas pracy na krawędziach lub punktach (gdy nie są to wiązania kątowe) mam znacznie mniejszy problem, na przykład z funkcją części elastycznej lub przy montażu z powtórzeniami podzespołów.
Pozdrowienia
Całkowicie się z zozo_mp zgadzam, dlatego zadałem to pytanie. Bcp mniejszy problem z krawędziami.
Ze swojej strony, jeśli chodzi o wizualizację w MEP (w moim przypadku otwarty bagażnik), przestałem używać ograniczenia kątowego lub prostopadłego, ale teraz robię na przykład powtórkę kątową mojego kaptura i chowam oryginał (nie zapomnij utworzyć nowej konfiguracji "pozycji otwartej")
Od tego czasu było znacznie mniej problemów z niebezpiecznymi inwersjami.
@FUZ3D
Twoja technika wydaje mi się interesująca, ale trudna do zaimplementowania w DriveWorks (którego używam)
Element odniesienia jest magiczny, aby uniknąć problemów z wiązaniem kąta.