Ograniczenia podzespołu koloru czerwonego w zespole

Witam

Mam zespół złożony z podzespołów, Solidworks nakłada na mnie ograniczenia na czerwono, rzekomo mówiąc, że nie jestem wyrównany w przeciwieństwie do tego, czego chcę. Ale kiedy wchodzę do podzespołu, wszystkie moje ograniczenia są niebieskie. Czy jest to spowodowane błędem solidworks, czy jest to prawdziwy problem?

Korzystam z Solidworks 2016 SP3, wiem, że SP4 jest niedostępny, ale muszę poczekać, aż osoba odpowiedzialna za IT przyjdzie i nas zaktualizuje.

Dziękuję.

arborescences.zip

Witam.

Czy próbowałeś aktualizować za pomocą CTRL+Q? Wygląda to bardzo podobnie do błędu rekonstrukcyjnego!

Witam

Prawdopodobnie zaszła pomyłka. Gdy jesteś w zespole najwyższego poziomu, w prawym dolnym rogu paska stanu "błąd wiązania" znajduje się tekst w kolorze czerwonym

Kliknij na niego i wypróbuj różne opcje.

coin37coin: Tak, próbowałem go zaktualizować kilka razy, a nawet ponownie uruchomić solidworks, ale to nie rozwiązuje problemu.

.PL: Nie mam tekstu, jak pokazano, dołączam obraz mojego okna SOLIDWORKS. To samo w drzewie "ograniczeń" jest w kolorze żółtym, ale kiedy się rozwijam, nie mam nic nienormalnego.

assemblage.png

Tak więc na "ograniczonym" ossier drzewa kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "co jest nie tak"

Czy masz kilka konfiguracji w swoim CANTARESS?

Czy jest tak samo w zestawie i po jego otwarciu?

Otrzymuję komunikat: "Komponenty nie mogą być umieszczane w pozycji, która spełnia to ograniczenie. Cylindry nie są koncentryczne. Odległość między środkami wynosi 0,17 mm.

Ale nie wiem, o jakim ograniczeniu mówi... I jak to się dzieje, że po otwarciu podzespołu nie mam żadnych ograniczeń w kolorze czerwonym?

Witam

Czy edytowano wiązania podzespołu w zespole w celu przywrócenia połączeń??? Może to tylko strata??? Bo widzę, że jest to część utworzona w podzespole....

1 polubienie

Czy masz kilka konfiguracji w swoim CANTARESS?

Czy jest tak samo w zestawie i po jego otwarciu?

ac cobra 427  > Tak próbowałem, linki są dobrze utrzymane, ale najwyraźniej mam kawałek, który porusza się między temsp (nie wiem jak) i moje zbiegi okoliczności nie mogą być już szanowane. Jeśli dobrze zrozumiałem problem... Usunąłem ograniczenie "Na miejscu", wymuszając je samodzielnie i nic to nie zmienia.

.PL > Tak, mam 2 wersje, ale nie można ich pomylić (są zupełnie różne) i nie dotykam już pierwszej wersji, która została porzucona na rzecz tej, nad którą obecnie pracuję.

Postaram się przerobić mój zespół, aby sprawdzić, czy nadal powoduje to u mnie problem. Praca z ograniczeniami w kolorze czerwonym jest dość denerwująca.

Przed ponownym wykonaniem zespołu spróbuj zapisać go w podzespole, a następnie zastąp go w zespole wyższego poziomu i zapisz zespół pod nową nazwą.

I edytuj element, w którym znajduje się szkic wyciągnięć prostych w złożeniu??? To jest kto na miejscu...

Ac cobra 427 > Na mojej funkcji usunąłem już wszystkie relacje zewnętrzne i ponownie zwymiarowałem mój szkic.

.PL >Próbowałem, ale bez zmian. Więc próbuję przerobić montaż.

Jest więc prawie pewne, że jest to błąd, więc naciśnij usługę informacyjną, aby przełączyć się na SP4, może to rozwiązać problem.

Na miejscu pozostaje jeszcze relacja twarzy. Edytuj część i nadaj jej plan, który znajduje się w części, a następnie umieść go z powrotem w podzespole.

.PL >Złożyłem ponownie i nie mam już żadnych błędów związanych z ograniczeniami... Mam nadzieję, że błąd został dobrze naprawiony w SP4, niestety nie mogę mieć aktualizacji przed wrześniem...

Ac cobra 427 > Nie rozumiałem wszystkiego na tym. Udało mi się to zrobić, przerabiając mój końcowy montaż. Zobaczę, czy błędy wrócą, czy nie.

Ta część została utworzona w podzespole po jednej stronie innej części i tam nadal jest połączenie i aby przerwać to połączenie, musisz dać mu inny plan budowy, jeśli znowu jego błąd...

Ac cobra 427 > Jeśli błąd powróci, poproszę o więcej informacji na ten temat. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.