Konwersja powierzchni

Cze wszystkim

Otrzymałem następujący CAD:

https://grabcad.com/library/waterbottle-cage

Chciałbym mieć możliwość jego modyfikacji, a zwłaszcza mieć wytyczne, w końcu krzywą, która przechodzi w środku, abym mógł obliczyć kąty itp. Czy wiedziałbyś, jak to zrobić?

Ponieważ kiedy klikam funkcję edycji, prosi mnie o otwarcie innego pliku, którego nie mam

Załączam plik, zaznaczając, że nie należy on do mnie, ale zakładam, że umieszczenie go na stronie takiej jak grabcad świadczy o chęci rozpowszechniania.

Dziękuję za pomoc

waterbottle_cage.sldprt

Witam

Dlaczego nie zrobić tego sam?

2 polubienia

To moje ostatnie rozwiązanie, aby zrobić to samodzielnie, ale mam niewielkie lub żadne doświadczenie w krzywych szkiców 3D 

2 polubienia

Ze względu na prostotę części, można utworzyć szkic 3D, przyciągając go do środków okręgów, które powinny pojawić się na skrzyżowaniu różnych segmentów.

Stamtąd możesz dokonywać pomiarów.

4 polubienia

Witam

W najgorszym przypadku zapisujesz go w STEP, a następnie otwierasz go ponownie za pomocą featurworks, aby rozpoznać funkcje i możesz go modyfikować według własnego uznania. Proponuję to, ponieważ brakuje Ci  pliku. W ten sposób Featurworks odbuduje całą część ze wszystkimi funkcjami i szkicami.

6 polubień

Dziękuję

Importowanie w STEP nic nie daje z featureWorks

Narysowałem linie między powierzchniami każdego cylindra, to mi wystarczy na razie postaram się tak ruszyć do przodu

Dziękuję za pomoc