Konwersja sldprt na dxf

Witam

Chciałbym przekonwertować plik części do formatu DXF, ale mam problem. Otwieram swój pokój, wciskam "zapisz jako" i wybieram widoki, które chcę przekonwertować. Kiedy zaczynam konwersję  z opcją pojedynczego pliku, wyświetla się małe okno z czarnym tłem, ale kiedy sprawdzam, małe okno zamyka się i wracam do ekranu wyboru widoku, nic się nie dzieje (brak nagrywania), jestem zmuszony wybrać opcję oddzielnych plików.

Nie rozumiem, ponieważ wcześniej robiłem konwersje do pojedynczych plików bez napotkania tego rodzaju problemu.

Z góry dziękuję każdemu, kto może mi pomóc.

Pozdrowienia.

Mateusz S.

Cześć Cyrille,

Zrobiłem test w domu i nie miałem żadnych problemów.

Czy jest on specyficzny dla pliku, czy dla dowolnego pliku?

Mickael

Witam

Próbowałem z kilkoma plikami i niestety mam ten sam problem.

Spróbowałem ponownie z plikami, które przekonwertowałem kilka tygodni temu i ten sam problem.

Skopiowałem kilka plików CAD do folderu na pulpicie i znowu działa.

Pliki CAD są przechowywane w podfolderach nazwanych znakami specjalnymi (1°-, 2°-, ...). Stworzyłem to drzewo na plikach CAD bardzo niedawno, aby je sklasyfikować.

Podczas pierwszych konwersji pliki były przechowywane w folderach/podfolderach bez znaków specjalnych.

Czy może to mieć wpływ na rejestrowanie konwersji? Czy liczba znaków w folderach i podfolderach powinna być ograniczona?

Dziękuję za odpowiedzi.

Tak, może to mieć wpływ, nawet zdecydowanie zaleca się, aby nie używać znaków specjalnych w nazwach folderów lub nazwach plików, widziałem już foldery lub pliki, których nie można usunąć ze względu na ich nazwy lub długość ich ścieżki, która była bliska 256 znaków.

Mick

2 polubienia

Ok dzięki za info.

Miłego dnia.