Zbiorcza konwersja DWG do formatu PDF za pomocą programu Draftsight

Witam

Mam partię plików dwg , które chciałbym przekonwertować do formatu pdf (bezpośrednio zbiorczo), jednak chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was ma makro, które mogę uruchomić na Draftsight (mam wersję płatną), abym mógł wykonać tę pracę?
Z góry dzięki!  :)

- Zainstaluj pdfcreator (uważając, aby nie zainstalować więcej niż to konieczne...)
- W Eksploratorze Windows wybierz pliki
- Kliknij prawym przyciskiem myszy / drukuj

Witam

Jeśli masz wersję premium, możesz wykonać wydruk wsadowy (np. pliki *.pdf, *.jpg i *.dwf).

Kliknij ikonę Draftsight (w lewym górnym rogu), a następnie Drukuj i wydrukuj.

Lub wpisz polecenie printparlot.

Witaj PhilippeB,

Próbowałem uruchomić wydruk wsadowy z Drafsight, ale za każdym razem się zawiesza.
Czy będą dokładne ustawienia, aby rozpocząć drukowanie wsadowe w formacie pdf?
Dziękuję.

FYI, jeśli nie umieścisz @ przed nazwą profilu, istnieje niewielka szansa, że @PhilippeB Ci odpowie.
A także lepiej jest utworzyć nowy temat, nawet jeśli oznacza to umieszczenie linku do tematu referencyjnego.
Inaczej szybko szukałem, musisz mieć arkusze:

Czy tak jest w istocie?

Przepraszam @sbadenis , rzeczywiście zamierzam zająć się nowym tematem.

W przeciwnym razie tak, mam różne liście. Jest to instrukcja montażu. Robię jeden arkusz na stronę, a na końcu chcę mieć kompletną instrukcję w formacie PDF; najlepiej poniżej 1 MB...
Dziękuję

Witam @GaelM
Minęło kilka lat, odkąd korzystałem z Draftsight i ryzykując, że powiem głupie rzeczy, wolałbym, aby ktoś inny ci odpowiedział.
Powodzenia

Dziękujemy za Twoją opinię @PhilippeB ! :slight_smile:

Witaj saiidbouaziz,
To samo, nie używam już Draftsight. Ale w narzędziach Mycad jest "BatchConverter", który robi to bardzo dobrze, a do tego jest bardzo szybki...
Powodzenia.
@+.
AR

Witaj @A_R,
Czy kiedykolwiek konwertowałeś w ten sposób pliki dwg do formatu pdf? Właśnie spojrzałem i nie mogę zacząć od pliku DWG, który ma kilka arkuszy do utworzenia scalonego pliku PDF.
Czy mógłbyś prosić o zrzut ekranu swoich ustawień?
Dziękuję

Witaj GaelM,
Przepraszam, popatrzę i będę dis...@+.
AR

Witaj GaelM,

Przepraszam, że byłem trochę zbyt pochopny, z " BatchConverter " możesz konwertować tylko pliki SW. Oto zdjęcie

.
Ale aby utworzyć pojedynczy plik PDF z kilkoma plikami PDF, używam " Przekierowanie PDF " Wersja 2
.
A do tworzenia plików PDF za pomocą Autocada, których nie używam zbyt często, używam edytora Dwg 2009
.
Proszę bardzo, powodzenia.
AR.

Dziękujemy @A_R !

Zamierzam przetestować z wersją próbną Autocada i zobaczymy, czy musimy zainwestować, czy nie. To była część moich leadów.

Miłego dnia.

1 polubienie