Witam
Wskazówka, jak odzyskać pliki (SLDPRT + SLDASM), które zostały utworzone w SW2013 na SW2012 (oczywiście z ich funkcjami i ograniczeniami!)?
Z góry dzięki!
Witam
Wskazówka, jak odzyskać pliki (SLDPRT + SLDASM), które zostały utworzone w SW2013 na SW2012 (oczywiście z ich funkcjami i ograniczeniami!)?
Z góry dzięki!
Witam
A priori jest to niemożliwe.
Będę bardzo uważnie śledził odpowiedzi, ponieważ jestem tym bardzo zainteresowany.
Pozdrowienia
Witam
a priori możesz otwierać pliki SW2013 z SW2012 SP5 bezpośrednio bez konwersji... Nie testowałem tego, nadal jestem w SW2011...
http://help.solidworks.com/2013/French/WhatsNew/c_previous_release_interoperability.htm
Witam
Zgadzam się z @fred,
Konwersja pliku SW z jednej wersji na starszą wersję jest niemożliwa, co czasami powodowało problemy z jednego komputera na drugi w Biurze Projektowym, w którym pracuję (udostępnianie niemożliwe z SW2012 do SW2011); W końcu wspólna biblioteka nie zawsze taka była.
O ile mi wiadomo, tylko oprogramowanie Autodesk może konwertować do wcześniejszej wersji (jak AutoCAD), może Missler (ale nie wiem).
Gdyby jednak był jakiś sposób, to też jestem bardzo zainteresowany! Zamierzam podpisać się pod twoim pytaniem.
Klasa A+
Witam
Tak, potwierdzam, że od SW2012 SP5 możliwe jest ponowne odtwarzanie plików SW2013, ale w trybie tylko do odczytu. Dzięki temu możliwe jest np. zmontowanie elementu z 2012 roku wyprodukowanego w 2013 roku. Możesz wyjąć nomenklaturę, zrobić plan, .... ale nie modyfikować pliku 2013 w 2012 roku.
@Riky: O ile mi wiadomo, Missler też tego nie robi, podobnie jak żadne oprogramowanie do parametrycznego 3D. Z drugiej strony, narzędzia 2D, takie jak DraftSight lub AutoCad, mogą!
@+
Potwierdzam dla Misslera (lub Top Solid), gdzie nawet przejście z v6 na v7 jest bezimiennym kłopotem ze względu na wbudowany epdm.
Krótko mówiąc, nie da się otworzyć 2013 roku na 2012 (nawet kopia zapasowa w 2012 roku w 2013 roku jest niemożliwa).
Jedynym rozwiązaniem jest zarejestrowanie się w STEP i otwarcie w 2012 roku z rozpoznawaniem funkcji.
Powodzenia
Rzeczywiście, nie ma zadowalającego rozwiązania tego problemu.
Miałem już ten sam problem. Jedyną rzeczą, którą musisz zrobić przed rozpoczęciem pracy, to wiedzieć, w której wersji oprogramowania pracuje Twój klient lub chce otrzymać Twoją pracę. W przeciwnym razie jest to kłopot!!
Musisz zainstalować odpowiednią wersję na swoim komputerze, a następnie pracować nad odpowiednią wersją. Wersje można pobrać ze strony internetowej Axemble.
Klasa A+
z drugiej strony zainstaluj dwie wersje SW w tym samym czasie, wątpię w stabilność
może specjaliści od oprogramowania mogliby nam powiedzieć
Klasa A+
Witam
@dpusel można umieścić na komputerze tyle wersji SolidWorks, ile się chce, istnieje automatyczne zarządzanie rejestrem, aby nie występowały konflikty między wersjami.
Śledzę 3 wersje (2012, 2013, beta 2014) bez żadnego konfliktu.
@+
@Coyote
Oprócz korzyści związanych z usunięciem, możesz usunąć jedną wersję bez uszkadzania innych