Witam wszystkich, mój problem jest następujący:
Muszę zaimportować plik STL w Creo2, aby przeprowadzić symulację obróbki, ale nie mogę przekonwertować tego pliku na użyteczną bryłę.
Opcje importu zaimportowane w formacie solid lub surface są wyszarzone, nie wiem, jak to zrobić?
Czy masz mi do zaoferowania rozwiązanie?
Z góry dziękuję
Witam
Stl jest formatem ze skanera, więc nie jest ani powierzchnią, ani bryłą, jest to siatka punktowa, która musi zostać ponownie przetworzona, aby spróbować przemodelować objętość lub powierzchnię.
Na Creo 2 nie wiem czy taki moduł istnieje.
Niektóre programy CAM mogą bezpośrednio tworzyć program obróbki na nieprzetworzonym STL.
@+
3 polubienia
Witam
STL nie jest używany w CREO 2.0
2 polubienia
W takim przypadku, czy istnieje aplikacja, która pozwala przekonwertować ten plik przed użyciem go na Creo?
O ile mi wiadomo, dla mnie jest to naprawdę format, którego należy unikać, jeśli stoi za nim praca. W przeciwnym razie pokój może posłużyć jako model do zaprojektowania nowego, ale to wszystko.
Tak, mam wrażenie, że... Nawet opowiedzenie się po jednej ze stron modelu nie jest łatwe.
Istnieje ponad 300 000 faset... To tor przeszkód.
Dziękuję za pomoc
Witam
Zwykle oprogramowanie CAM obsługuje STL do obróbki skrawaniem.
Nie widzę sensu wracania do Creo.
S.B
2 polubienia
Tak, ale używam modułu obróbki skrawaniem na Creo... Próbowałem zrobić kurs obróbki skrawaniem... Nóż przechodzi przez model jakby nic nie było...