Dużo pracuję przy blachach. Mam więc kawałek złożony z korpusów wolumetrycznych (wstawionych zaciskanych kołków). Na rysunku nie można sprawić, aby pojawiły się one z tabelą BOM. Powiedziano mi, że muszę przejrzeć tabelę spawanych części.
Pytanie: W jaki sposób mogę przekształcić bryły objętościowe w części spawane, aby móc utworzyć tabelę w mojej płaszczyźnie. Dzięki temu mogę automatycznie wyświetlić oznaczenie i ilości.
Aby przekształcić część w część spawaną mechanicznie, po prostu wstaw funkcję konstrukcji spawanej (z drugiej strony, w której wersji solidworks jesteś?), aby to zrobić, przejdź do wstawiania, konstrukcja spawana, konstrukcja spawana, folder na górze drzewa tworzenia zamieni się w listę spawanych części zamiast bryły, Następnie po prostu kliknij go prawym przyciskiem myszy, zaktualizuj, aby element listy części spawanych został automatycznie utworzony.
Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, mam wtedy możliwość wstawienia do rysunku tabeli spawanych części. Wszystko, co muszę zrobić, to wybrać zmienne, które chcę pokazać.