Konwertuj szkic na część Lib Feat .sldlfp

Witam

Mam problem z konwersją szkiców profili aluminiowych do części Lib Feat pod sw 2013.

Po zapisaniu w folderze konstrukcji spawanej, do którego udaję się, aby pobrać komponenty, gdy podążam za szkicem, informuje mnie, że moja funkcja biblioteki jest pusta.

Jakieś tropy?

capture_1.png

Witam

Czy myślałeś o podświetleniu ikony szkicu przed zapisaniem?

sans_titre.png
2 polubienia

Oto jeden z plików oprogramowania, które przerobiłem, aby zapisać w LFP

N0115-45X45-4O.SLDPRT

Czy widzisz swój profil, gdy samodzielnie otwierasz .sldlfp?

SAMERLIPOPETTE działa

Witam

Gdy jesteś w swoim SLDPRT i tworzysz Zapisz plik jako, a następnie wybierasz .SLDLFP, musisz najpierw wybrać swój szkic w Menedżerze funkcji

2 polubienia

Dołączany plik jest w formacie sldprt, a nie sldflp.

Problem pojawia się stamtąd, jeśli jest to ten, który próbujesz umieścić w bibliotece!

@Benoit.LF

Nie, to jest plik, w którym zaczynam zapisywać, więc to normalne, że jest to dokument

Był dobrze dobrany, szkicu, którego mi brakowało

Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale miałem ten sam problem i właśnie znalazłem rozwiązanie.
Rozwiązanie pochodzi z tego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=XehIA9JDN-c&ab_channel=TDIMod%C3%A9lisation. W związku z tym konieczne jest:

- Zapisz szablon jako plik .sldlpf, ale zaznacz szkic, w przeciwnym razie utworzony szablon jest pusty. Jeśli szablon jest pusty, po prostu dokonaj edycji, anuluj uproszczony element. Szkic zatem powraca;

- Następnie kliknij szkic prawym przyciskiem myszy i wybierz dodaj do biblioteki. Na szkicu zobaczysz małe logo w kształcie litery L. 

Mam nadzieję, że pomoże Ci to tak samo, jak ja w tworzeniu profili!

Właśnie przetestowałem metodę Charleslr na mojej wersji z 2018 roku. To działa. 

Dziękuję.