Witam
Mam problem z konwersją szkiców profili aluminiowych do części Lib Feat pod sw 2013.
Po zapisaniu w folderze konstrukcji spawanej, do którego udaję się, aby pobrać komponenty, gdy podążam za szkicem, informuje mnie, że moja funkcja biblioteki jest pusta.
Jakieś tropy?
capture_1.png
Witam
Czy myślałeś o podświetleniu ikony szkicu przed zapisaniem?
sans_titre.png
2 polubienia
Oto jeden z plików oprogramowania, które przerobiłem, aby zapisać w LFP
N0115-45X45-4O.SLDPRT
Czy widzisz swój profil, gdy samodzielnie otwierasz .sldlfp?
Witam
Gdy jesteś w swoim SLDPRT i tworzysz Zapisz plik jako, a następnie wybierasz .SLDLFP, musisz najpierw wybrać swój szkic w Menedżerze funkcji
2 polubienia
Dołączany plik jest w formacie sldprt, a nie sldflp.
Problem pojawia się stamtąd, jeśli jest to ten, który próbujesz umieścić w bibliotece!
@Benoit.LF
Nie, to jest plik, w którym zaczynam zapisywać, więc to normalne, że jest to dokument
Był dobrze dobrany, szkicu, którego mi brakowało
Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale miałem ten sam problem i właśnie znalazłem rozwiązanie.
Rozwiązanie pochodzi z tego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=XehIA9JDN-c&ab_channel=TDIMod%C3%A9lisation. W związku z tym konieczne jest:
- Zapisz szablon jako plik .sldlpf, ale zaznacz szkic, w przeciwnym razie utworzony szablon jest pusty. Jeśli szablon jest pusty, po prostu dokonaj edycji, anuluj uproszczony element. Szkic zatem powraca;
- Następnie kliknij szkic prawym przyciskiem myszy i wybierz dodaj do biblioteki. Na szkicu zobaczysz małe logo w kształcie litery L.
Mam nadzieję, że pomoże Ci to tak samo, jak ja w tworzeniu profili!
Właśnie przetestowałem metodę Charleslr na mojej wersji z 2018 roku. To działa.
Dziękuję.