Cze wszystkim.
Potrzebuję twojej pomocy. Otrzymałem plik STEP od jednego z naszych klientów. Czy możesz mi powiedzieć, jak przekształcić ten zespół w zespół konstrukcji blachowej?
Wesołych Świąt[
267830-LN01-ZMYWARKA 2BACS.stp.STEP (3.9 MB)
](https://)
Witam
Nic dziwnego, nienatywne pliki, takie jak step, iges... Nie zezwalaj na bezpośredni import z funkcjami konstrukcyjnymi.
Musisz go zaimportować do oprogramowania i spróbować rozpoznać funkcje Feature Works , a w szczególności dla blachy.
Miłego dnia
Witaj @oana.dragos
Czy mógłbyś opublikować odpowiedni plik, ponieważ nazywa się BACS.step.STEP
W przeciwnym razie chciałbym @remrem i przypomnieć, że nawet jeśli przekonwertujesz wszystkie części, nie będziesz miał ograniczeń między różnymi objętościami, a zatem w przypadku swojego montażu będziesz zmuszony odtworzyć je wszystkie, aby mieć prawdziwy zespół, w przeciwnym razie części będą wędrować we wszystkich kierunkach.
Pozdrawiam
Witam
Nie ma automatycznego rozwiązania. Rozpoznawanie elementów arkusza blachy działa tylko wtedy, gdy obrabiany przedmiot jest czysty. Ale to automatyczne lub interaktywne rozpoznawanie w większości przypadków kończy się niepowodzeniem bez wykazania wady.
Konwersja na blachę daje te same rezultaty, ale użycie jej w trybie krok po kroku daje dobre wyniki i może zaoszczędzić czas w porównaniu z ręczną przebudową.
Na przykład ta maska zlewu ma mały, niezauważalny błąd w dwóch zagięciach, którego konwersja odmawia przetworzenia. Twarze, które się przecinały. Poprawiłem to za pomocą funkcji głośności przed przejściem do konwersji na blachę. Zobacz załączony plik, aby lepiej zrozumieć.
V 2018. Konwersja trwała 1 min. Czas znaleźć błędy.
Wybierz stałą stronę, a następnie klikaj fałdy, stopniowo przesuwając się od stałej strony na zewnątrz. Dopóki nie ma pomyłki, złożone powierzchnie przybierają ten sam kolor co strona nieruchoma. Najmniejszy błąd powoduje zmianę koloru. Przyjrzyj się szczegółowo fałdzie i napraw. Następnie ponownie rozpocznij konwersję.
267830A01T - TOP.stp.sldprt do nurkowania (605.9 KB)
[Tryb trolla włączony]
Witam @soring
Czy masz metodę na konwersję wszystkich elementów na raz?
Robię to kawałek po kawałku, otwierając i konwertując, i jest to bardzo długie, gdy jest wiele elementów.
[Tryb trolla/Wył.]
[Tryb trolla włączony] outsourcing w kraju o niskich kosztach MO[/Tryb trolla]
Uh... Nie. Zrobiłem tylko dwie sztuki, które wytropiłem jako blachę. Nie mam rozwiązania w pakiecie. Oczywiście tłoczenie musi zostać wykonane ponownie. Na przykład zlew, którego nie można przekształcić. Jedyną trudnością byłoby wykrycie jakichkolwiek wad.
Zlew przekształca się bezbłędnie. Co ciekawe, czarne części pod spodem (wytłoczone 1 mm) nie znajdują się na etapie, więc nie są uwzględnione w konwersji.
Jeśli jest interesujący dla @oana.dragos , łatwo go dodać
Pozdrowienia
Rzeczywiście, zlew jest przekształcany. To, co wydaje mi się dziwne, to jego grubość 2 mm. Zwykle głęboko tłoczony zlew ma maksymalnie 0,6.
Ale hej, inne (wszystkie) można łatwo przekształcić za pomocą kilku kliknięć. Z drugiej strony zgubiłem krany podczas importowania kroku.
267830-LN01-SZAFKA WGŁĘBNA 2BACS.zip (7.6 MB)
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. To naprawdę mi pomogło. Więc, gdy mam plik STEP (złożenie), muszę zaimportować każdą część do SolidWorks, a następnie muszę ją przekonwertować za pomocą Feature Works?
Witaj Oana
- Funkcja działa tak, kiedy działa. Zaleta: dzięki temu powstają funkcje konstrukcji blachowej, które można później modyfikować. Tak przydatne, gdy chcesz zmodyfikować.
- Konwersja z objętości na arkusz blachy, jeśli nie chcesz później wprowadzać zmian. Wynikiem jest część arkusza blachy. Spłaszczenie OK, ale bez możliwości modyfikacji, z wyjątkiem grubości