Przekształcanie części arkusza blachy w części bryłowe

Witam wszystkich.

Czy wiesz, czy możliwe jest przekształcenie części arkusza blachy w część bryłową?

Oto dlaczego:
Mam gięty na zamówienie profil ze stali nierdzewnej, którego używamy od lat, a który zostanie zastąpiony przez wytłaczany profil aluminiowy.
Profil zewnętrzny pozostaje taki sam, ale wnętrze nowego profilu aluminiowego będzie użebrowane.
Ponieważ mamy tysiące części do przekształcenia/modyfikacji, zaplanowałem szczelinę, która pozwoliłaby nam połączyć nowy profil ze starym, a tym samym zachować nasze powierzchnie naprężeń dla wszystkich naszych zespołów.
Ale szczelina nie działa na części blaszanej.
Testowałem wykonując profil z blachy w standardowym wytłaczaniu objętościowym i szczelina działa.

Stąd moje pytanie o konwersję części blaszanej na część pełną.
Lub jeśli masz inne rozwiązania / leady, wezmę to.

Dziękuję Wam wszystkim...

Witam

Tak, to musi być możliwe, czy możesz udostępnić swój plik, abym mógł go obejrzeć?

Witam @ac_cobra_427
W załączeniu znajduje się część TEST TOLERIE do przekształcenia w wolumin
TEST TOLERANCJI. SLDPRT (159.2 KB)
Dziękuję za pomoc :+1:

Jestem w 2023 roku, powinienem wybrać wszystkie funkcje, kliknąć prawym przyciskiem myszy i usunąć z wyjątkiem szkicu profilu

Następnie wybierz szkic i wykonaj wyciągnięcie proste 1810

I zobacz, co by zrobił slot, gdybyś użył go do połączenia dwóch profili?
Które testy już wypróbowałeś?
a potem naprawdę usuń funkcje i zobacz, co mówi

Witam @ac_cobra_427
Dziękuję za poświęcony czas i szybką odpowiedź.
Efektywnie, po prostu zmień funkcję, jak powyżej, gdy profil pozostaje surowy.
Ale mamy otwory ze wszystkich 3 stron:

Z kilkoma funkcjami:
image

Więc kiedy przerabiam wytłoczenie 1810, nie muszę go scalać, a następnie ponownie kalibrować szkiców wszystkich funkcji na ścianach nowej objętości i definiować obszar działania usuwania materiału na tej nowej objętości.
Tak więc, ponieważ nie ma już powiązania między funkcjami wiercenia a funkcją blachy, mogę usunąć tę funkcję.
To dużo pracy i czasu na tyczkę. Myślałem, że istnieje sposób na przekonwertowanie funkcji arkusza blachy na wolumin standardowy, ale najwyraźniej tak się nie dzieje. Szkoda, bo w przeciwnym razie musielibyśmy po prostu wstawić szczelinę między funkcję blachy a funkcję wiercenia, aby wszystko odbyło się bez modyfikacji szkicu i/lub innych ...

Testowałem z wytłoczką:

Robię wznowienie funkcji aż do podstawowego wyciągnięcia:
image

Dodaję swój slot tworząc nowy profil:

I przywracam funkcje przekłuwania:

Witam Państwa,
Myślę, że w każdym razie będzie to trochę (zbyt) długie.
I w kontekście tej ewolucji przemysłowej, którą opisujesz, nawet jeśli oznacza to poświęcenie czasu, czy ten czas nie mógłby być również wykorzystany ani na stworzenie rodziny części z odniesieniami do produktów, albo przynajmniej na refleksję w tym kierunku (przeszłość/teraźniejszość/przyszłość), odzyskiwanie danych itp....