Konwertowanie wielu splajnów w jeden

Witam

Mam model 3D z wieloma fasetami. Tak więc szkic ma wiele splajnów.

Czy istnieje sposób, aby wybrać wszystkie powierzchnie, aby utworzyć jedną, i/lub wybrać wszystkie splajny, aby je utworzyć?

Celem jest następnie wybranie profilu w taki sposób, aby stał się on ścieżką narzędzia.

Witam

Czy chcesz wybrać wszystkie fasety lub splajny?

Bo to nie jest ten sam PB!

Jeśli rozumiem resztę , czy mówisz kurs narzędziowy , to jedyny sposób, jaki znam (moi mali koledzy z forum, którzy są silni ;-) da ci inne).

Najlepiej jest przerobić splajn w jednym kawałku (dla trajektorii jest to preferowane), prowadząc Cię przez różne punkty różnych splajnów. Zwykle powoduje to automatyczne lub ręczne ograniczenie. Następnie możesz przekształcić nowy splajn w trajektorię

Aby to ułatwić: najpierw przekształć "splajny modelu" w linię konstrukcyjną (za pomocą prawego przycisku myszy).

Z drugiej strony, czy różne istniejące splajny naprawdę można wykorzystać do wykonania śladu narzędzia, jest również pytaniem.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie i moje pytania nie przyprawią Cię o spleen ;-)

W teorii

Po prostu przekształć te splajny w szkic 3D

Zdjęcie problemu dostarczy więcej informacji

i + rozsądne odpowiedzi

@+

i

1 polubienie

Narzędzia/Narzędzia splajnu/Dopasuj splajn

2 polubienia

Ustawianie głosu zdjęcia.

Nic nie mogę zrobić. Jest to kawałek importowany.

capture_pour_lynkoa.jpg

Tworząc krzywą przecięcia (Szkic / Krzywa przecięcia), a następnie metodę Max59 do konwersji na pojedynczy splajn?

Opublikuj swój plik 

masz również ten samouczek, aby zobaczyć oprogramowanie do importu eksportu

https://www.youtube.com/watch?v=9DcD8PNCyTc

@+ ;-)

1 polubienie