Przy tak dużym pliku, nawet jeśli uda Ci się go przekonwertować na .sldasm lub mem na .sldprt, moim zdaniem zmarnujesz dużo czasu za każdym razem, gdy jest zapisywany, przebudowywany, modyfikowany i memowany tylko po to, aby nim manipulować.
Pracuję z klientami, którzy wysyłają mi pliki po 100 MB i czasami tylko na wycięcie czekam od 5 do 10 minut, zoom strasznie szarpie, jak tylko chcę zintegrować jakąkolwiek część, nawet najprostszą, można to policzyć w minutach.
Na nagranie mam czas, żeby pójść zapalić papierosa i nalać sobie kawy...
Moim zdaniem naprawdę musisz znaleźć sposób, aby całkowicie wyczyścić swój plik, ograniczyć przed jego konwersją, ponieważ nawet jeśli uda Ci się go przekonwertować, później musisz go zapisać i często zdarza się, że zawiesza się podczas nagrywania. Mogę ci to powiedzieć, ponieważ zmarnowałem w ten sposób dużo czasu, czasami otwieranie pliku kroku za pomocą Solidworks zajmowało mi dwa dni, tak że w końcu zapisanie pliku powodowało awarię oprogramowania.
W przypadku większych mieszanek musiałem poprosić mojego klienta o podzielenie go na kilka części lub wysłanie go do mnie w lżejszym formacie, abym mógł go użyć.
Cdt
Joss
PS: To, co @PL mówi w swojej ostatniej wiadomości , jest dość ważne, jeśli twój plik jest przechowywany w sieci, zapisz go lokalnie, zużywa mniej pamięci RAM i znacznie mniej się opóźnia.