Chcę przekonwertować plik zespołu na 3D DXF dla jednego z moich klientów.
Próbowałem kilku metod:
- Przez witryny z automatyczną konwersją, ale albo mój plik jest za duży, albo nie mam wymaganego odpowiedniego formatu, albo to nie działa.
- Zapisując mój zespół jako plik części, a następnie jako DXF, ale to nie działa, mój klient nie może go otworzyć.
- Zapisując mój zestaw w formacie *.sat, a następnie przechodząc przez DrafSight w *.dxf (metoda znaleziona na forum), ale mój klient nadal nie może go otworzyć. Ze swojej strony udaje mi się zrobić odwrotnie z uzyskanym plikiem *.dxf (*.dxf -> *.sat -> *.sldprt).
Nie udało nam się z formatami DWG3D ani DXF3D, musi być coś bardzo prostego do zrobienia, czego nie robimy.
Mój klient znalazł rozwiązanie po swojej stronie, aby otworzyć pliki STEP w Autocad (ma wersję 2019). Do tej pory próbował otworzyć plik STEP, ale musisz przejść przez "importuj plik", a nie "otwórz plik".
Z mojej strony jestem przyzwyczajony do wgrywania moich plików STEP bezpośrednio do SolidWorks i oprogramowanie radzi sobie samo, więc nie myślałem o tym i nie znam Autocada...
W każdym razie dziękuję za poświęcenie czasu na udzielenie mi odpowiedzi.