Konwertowanie pliku STL ze skanu 3D na wolumin

Cze wszystkim

Chciałbym uzyskać wasze oświecenie, moje obawy dotyczą pliku STL, który został wygenerowany po zeskanowaniu modelu. Przede wszystkim chciałbym wiedzieć, jak sprawić, by był użyteczny, żeby był solidny.

Próbowałem go otworzyć, importując plik STL w objętości lub na powierzchni, ale solidworks informuje mnie, że plik jest zbyt duży.

Następnie próbowałem użyć Scanto 3D, ale nic nie jest dostępne w ikonach (poza kreatorem krzywych)

Z góry dziękuję za pomoc i "zachowaj bezpieczeństwo":)

Publikując plik, byłoby mi prościej

@+

2 polubienia

Witam

Tak, wiem, przepraszam, ale ze względu na poufność nie mogę :(.

Jeśli możesz, wyobraź sobie cylinder otwarty z jednej strony (ja nie mogę zamknąć) z rowkami dookoła.

​​​​​​​

Witaj odic1

Jeśli chcesz uzyskać inne wyniki, musisz zacząć od pliku kropkowego wygenerowanego przez skaner i użyć odpowiednich narzędzi i procedur.

Czekając na inne opinie i jak widzę Twoją część, zamieniasz swoje STL na PART (SLDPRT).

Z Twojego STL możesz dodać materiał, którego Ci brakuje, tak jak gdyby wszystko zostało utworzone bezpośrednio w SW. Wszystko zależy od tego, czy wszędzie masz z powodu braku materiału, czy tylko w określonych miejscach.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Wypróbuj 3D Builder C to bezpłatne oprogramowanie ze sklepu Microsoft Store

Wsuwasz do niego swój STL i zlecasz mu naprawę, a on zamienia go na objętość 

1 polubienie

Witam

W przypadku zbyt dużych STL używam meshmixer.

Oprogramowanie pozwala na ponowne zdefiniowanie rozmiaru siatki (ręcznie), a następnie eksport jako plik krokowy.

Oprogramowanie informuje Cię w prawym dolnym rogu o liczbie trójkątów w Twoim pokoju. Daje to wskazówkę co do "złożoności/wielkości" Twojego pokoju.

1 polubienie