Konwersja pliku PDF na DXF

Witam

Chcę przekonwertować pliki PDF do formatu DXF, aby otworzyć je w programie Draftsight

W obliczu mnogości mniej lub bardziej wolnego oprogramowania dostępnego w sieci, zastanawiałem się, jakiego narzędzia używasz?

Co Twoim zdaniem jest najlepsze?

Dziękujemy za Twoją opinię

Hubert

Witam

Przed konwersją pliku PDF do formatu DXF należy upewnić się, że jest to plik PDF (wektorowy), a nie skan lub zwykły obraz.

Prosty test na przysłonie podczas powiększania okręgi muszą pozostać okręgami, jeśli linie stają się większe i to ulega degradacji, to nie jest plik Vector Pdf (niewiele będziemy w stanie z nim zrobić).

Dzięki darmowemu oprogramowaniu możesz odzyskać ślad, ale bądź ostrożny w postaci linii niezależnej od siebie (wymiary są również z linii), więc nie jest to łatwe, jeśli są to plany wyprasek z kilkoma płaskimi powierzchniami itp.

Używam InkScape (darmowy), jest w stanie wektoryzować.

Jeśli ma to być ich przeróbka, lepiej byłoby znaleźć rodzime źródła i nagrywać w DXF.

4 polubienia

Korzystam z serwisu internetowego http://dwg.autodwg.com/

Kto jest jednym z niewielu, który w takim stanie tłumaczy, że nie prowadzi PDF-a i nie sprzedaje swoich informacji :)

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi

W rzeczywistości są to plany przekonwertowane do formatu PDF, ale nie ma sposobu, aby uzyskać natfs dxf, niektórzy mają problem z ich puszczeniem :-(

To tylko po to, by odzyskać żebra, których mi brakuje

Próbuję Inkscape

Dziękuję

Hubert

Jeśli masz pakiet Adobe, możesz również spróbować z Adobe Illustrator.

Otwierasz plan i robisz "plik/rozpakowywanie", ale tak wydajny jak Inkscape....

Obawiam się, że po twojej stronie weź to jest ugotowane....

Powodzenia.

G.

1 polubienie

Witam

Używam PDF u DXF i działa nieźle.

http://www.01net.com/telecharger/windows/Utilitaire/manipulation_de_fichier/fiches/32349.html

Miałem kolegę (który pracuje więcej z nami), który miał przeglądarkę pdf zdolną do mierzenia :)

EDIT, na szczęście jego komputer nadal tam jest, to PDF-XChange , który pozwala mierzyć na pliku pdf