Kopiowanie drzewa PDM za pomocą makra VBA

Cze wszystkim! 

Aby wyjaśnić kontekst mojego "problemu", chciałbym użyć makra do uruchomienia z SolidWorks w celu otwarcia okna kopiowania drzewa PDM (patrz poniżej):

Sposób, który znalazłem do tej pory, polegałby na użyciu metody "CopyTree (IEdmVault19)" (Metoda CopyTree (IEdmVault19) - 2018 - Pomoc SOLIDWORKS API) określającej wartość "vbShowDlf" na "True" w celu wyświetlenia okna! 

Aby spróbować użyć tej metody, wykonałem następujące makro: 

Dim swApp As SldWorks.SldWorks
Dim vault As IEdmVault19
Dim copyTreeOptions As EdmCopyTreeOptions

Sub main()

Set vault = New EdmVault5
vault.LoginAuto "XXXXXXXX", 0

copyTreeOptions.mbsPrefix = "Copy_"

test = vault.CopyTree(aFile.ID, Folder.ID, destFolder, True, True, copyTreeOptions, 0)

End Sub

Nie skonfigurowałem jeszcze wszystkiego, co jest związane z identyfikatorami plików, które chcesz skopiować, ale nie sądzę, aby to było źródłem problemu. 

Mój problem polega na tym, że podczas próby uruchomienia tego makra otrzymuję następujący komunikat o błędzie, który wydaje się być związany z "CopyTreeOptions":

Czy ktoś ma przykład, jak użyć metody  "CopyTree (IEdmVault19)", abym mógł użyć jej jako przykładu?  Gdzie indziej miałbyś pomysły, aby osiągnąć to, co próbuję zrobić? 

Z góry bardzo dziękujemy!

Witam

Nie mam na to odpowiedzi, ale z drugiej strony byłbym ciekaw, skąd wzięło się to makro i czy mogłoby nam się przydać.

1 polubienie

Celem byłoby utworzenie przycisku makra w SolidWorks w celu bezpośredniego otwarcia okna interfejsu kopiowania drzewa, a tym samym uniknięcia konieczności przechodzenia do eksploratora PDM, znajdowania pliku do skopiowania itp.  ;) 

1 polubienie

Ok, ponieważ z SolidWorks znajduje się przycisk do otwarcia danego pliku w PDM "Wybierz z Eksploratora Windows".

Ale makro powinno zaoszczędzić kilka sekund na kopii.

1 polubienie