Witam wszystkich, chciałbym skopiować szkic dokumentu, na inny dokument, który jest panelem blaszanym.
Jak postępujemy , dziękujemy za odpowiedzi.
Marco.
Witam wszystkich, chciałbym skopiować szkic dokumentu, na inny dokument, który jest panelem blaszanym.
Jak postępujemy , dziękujemy za odpowiedzi.
Marco.
Witam
Wykonujesz montaż swoich dwóch części, następnie edytujesz pomieszczenie, w którym chcesz przenieść szkic i wybierasz plan, w którym będzie musiało zostać wykonane przeniesienie szkicu; Tworzysz tam szkic, a następnie VIUS wybiera szkic drugiej części, a VIUS klika na Konwertuj elementy, a szkic zostanie skopiowany do drugiej części.
Klasyczne kopiowanie i wklejanie nie działa? Musisz tylko pamiętać, aby przed wykonaniem kolażu wybrać płaską ścianę/płaszczyznę w pomieszczeniu odbiorczym.
Jeśli kopiuj wklej działa, ale będziesz musiał poprawić szkic i nie nastąpi to w przypadku zmiany 1. jeśli nastąpi modyfikacja.
Zobacz PC, utworzyłem asm z częściami w nim; Jeśli edytujemy szkic usuwania materiału z części1 i zmienimy wymiar szkicu, a następnie go opuścimy, nastąpi on w części 2.
Witaj @ac kobra 427 (jesteś forttiche Men)
Mogę dokonać modyfikacji, ale nie zrozumiałem wszystkiego o tym, jak to działa, ale widzę funkcję, której nie znam i czy mógłbyś mi powiedzieć, kiedy jej używać i do czego służy. To jest funkcja "naprężenie typu w miejscu"?
Tego rodzaju super sprytna i przede wszystkim bardzo praktyczna rzecz zasługuje na samouczek z przykładami zastosowania. Bo nie wiem, czy zauważyłeś, ale jest wiele pytań dotyczących kontrolowania wymiarów na różnych częściach. Twoje rozwiązanie powinno rozwiązać wiele problemów i ułatwić życie naszym współpracownikom.
Pozdrowienia
PS: dodatkowo udaje Ci się zamieścić ASM z różnymi częściami bez uciekania się do PAck i iść, a to mnie interesuje ;-)
W rzeczywistości musisz utworzyć pusty zespół, a następnie utworzyć nową część i utworzyć swoje części w złożeniu. Jest to zasada działania wielu brył, ale w złożeniu, gdy jest ono zarejestrowane, prosi o zarejestrowanie części w zespole lub na zewnątrz. Jeśli chodzi o usuwanie materiału, zrobiłem to w części 1, następnie edytowałem część 2 i wybrałem twarz, następnie przekonwertowałem szkic części 1, a następnie przeprowadziłem na niej usuwanie materiału. Szkice są ze sobą połączone, ponieważ jest to rzut jednego z utworu1.
Dobry wieczór @ac kobrze
Ok zrozumiano! To proste, w końcu dziękuję, dobrze wiedzieć
Pozdrowienia