W rzeczywistości wszystko zależy od wersji solidworks, które są zainstalowane na Twoim komputerze, możesz użyć ustawień zapisanych w najnowszej wersji i używać ich z wersją 2015.
Tak więc w 2016 roku po raz pierwszy go zainstalowałem.
Z drugiej strony mój plik ustawień pochodzi z 2015 roku i został zmieniony tak, aby zastąpić rok 2015 rokiem 2016 (mam katalogi z plikami szablonów według wersji...). Muszę to przetestować następnym razem.
Ustawienia oprogramowania przed 2016 rokiem zmieniły się, gdy otworzyłem oprogramowanie 2016, byłem zaskoczony, gdy przeszedłem z 2014 na 2016 rok (a przecież zaznaczyłem wszystkie opcje, które chciałem zacząć od zera, a następnie zaimportować preferencje).
W każdym razie zaoszczędziło mi to 20 sekund, ale hej :-)
W wartościach bezwzględnych myślę, że musi Pan mieć problemy ze wspólnymi rejestrami i zapisami itp. mieć tak wiele wersji zainstalowanych na komputerze.
Nie jest to do końca pełna i absolutna odpowiedź, ale myślę, że fakt, że edytuję plik z ustawieniami (aby "ręcznie" zastąpić 2015 rokiem 2016) sprawia, że SW trochę panikuje (muszą być jeszcze odniesienia do SW15, których nie widziałem).
Jedna rada już została powiedziana, ale warto o niej pamiętać:
gdy robimy dużą aktualizację (wersję roczną) oprogramowania,
Zaleca się zrobienie zrzutów ekranu jego ustawień (opcje systemowe, opcje eksportu DWG-DXF itp.)
Następnie, jeśli usuniesz istniejące oprogramowanie, uruchom ponownie komputer, a następnie ręcznie usuń pozostałe foldery (programy, progdata, użytkownicy/AppData...), a także zajrzyj do rejestru we właściwych miejscach!
Następnie uruchom ponownie
Następnie zainstaluj nową wersję
...
Dlaczego to zrobić? Bo pozwala zacząć ze zdrowym basem, nie przeciągać "tajemniczych błędów", nie mieć domyślnie wyłączonych nowych ciekawych opcji itp.
Oczywiście zajmuje to trochę więcej czasu, ale czasami korzyści mogą być ogromne (zniknięcie niektórych błędów).