Kopiowanie projektu w ramach EPDM

Posiadam kompletną maszynę w stanie "VALID" pod EPDM, która jest zakodowana (nazwa zespołów) zgodnie z kodem klienta:

Przykład:

3566_040_000.sldasm

3566_040_001.sldasm

....

3566_040_999.sldasm

Muszę zduplikować całą tę maszynę (około 100 zespołów), jeszcze pod EPDM, aby przypisać ją innemu klientowi, więc wszystkie zespoły będą w formie:

3800_040_000.sldasm

3800_040_001.sldasm

....

3800_040_999.sldasm

Poza EPDM wiedziałem jak to zrobić (za pomocą narzędzia PROJECT COPY), ale w EPDM nie wiem czy mogę zastosować tę samą metodę, czy ktoś już to robił?

Dziękuję

1 polubienie

Witam

Musisz użyć funkcji o nazwie kopia projektu. Możesz go znaleźć, klikając prawym przyciskiem myszy zespół głowicy. Będziesz mógł zmienić nazwy swoich dokumentów i zmodyfikować dołączone właściwości!

@+

1 polubienie

W eksploratorze EPDM, gdy klikam prawym przyciskiem myszy na mój zespół, nie mam funkcji kopiowania projektu (patrz załączony plik jpeg).

Czy masz narzędzia MyPDMtools?

explorateur_epdm_dubus.jpg

Witam

Tyle dla mnie, odpowiedziałem bez otwierania EPDM, musisz przejść do menu narzędzi i użyć "Kopiuj drzewo" na zespole głowicy.

Spójrz na załączony obrazek.

@+

sans_titre.png
1 polubienie

Po uruchomieniu funkcji Kopiuj drzewo do okna, która pojawia się z przyciskiem Przekształć, możesz zastąpić  ciąg znaków 566 ciągiem 800 

1 polubienie