Kopiowanie i wklejanie programu Draftsight

Cze wszystkim.

Od czasu aktualizacji Draftsight (V1R3.2 x64) podczas kopiowania wykresu w celu wklejenia go do szkicu w Solidworks 2013 SP 3.0 nic nie jest wyświetlane.

Moja metoda jest następująca: otwieram szkic na planie, klikam w dowolnym miejscu, aby plan nie był już wyświetlany, wklejam i nic nie ma.

Wcześniej nie miałem żadnych problemów, ale jeśli zrobię to samo z autocada nie ma problemów.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam

Z mojej strony, jeśli plan szkicu zostanie wybrany, nie chce się trzymać

Ale jeśli plan nie jest podświetlony, to działa.

Miałem to skopiowane w draftsight (a nie kopiuje z punktem odniesienia)

i Ctrl+V w solidworks. Potem zrobiłem zbliżenie szkicu, w przeciwnym razie

Nie widziałem tego.

Witam

Mam dokładnie ten sam problem.

Nawet alternatywne rozwiązanie polegające na otwarciu rysunku DWG jako bloku w SolidWorks już dla mnie nie działa.

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, z góry dziękuję.

@+

Z blokiem spowodowało to u mnie crash solidworks.

Czy próbowałeś z klockami lub zestawem pociągnięć?

Oroux1 Robię wszystko tak samo, ale nie ma dla mnie szkicu.

@+

Ponownie

Musi być jakiś problem z tą nową wersją DraftSight.

Wziąłem  plik dwg, za pomocą którego mogę skopiować, wkleić lub wstawić jako blok, otworzyć go w DraftSight V1r3.2x64 i ponownie zapisać, a następnie nie mogę nic zrobić z tym DWG w SolidWorks.

@+

Ponownie

Myślę też, że pochodzi z nowej wersji draftsight.

Przed zmianą działa dobrze.

@+

Ponownie

Odkryłem, że w tej nowej wersji plik DWG jest domyślnie zapisywany w formacie DWG 2013, który w tej chwili nie jest kompatybilny z SolidWorks 2013. Musisz więc to zmienić w opcjach DraftSight (patrz obrazek).

W związku z tym będzie działać wstawianie dwg zbiorczo, ale nie kopiowanie i wklejanie, będziesz musiał poczekać, aż SolidWorks będzie mógł ponownie odczytać dwg 2013 (na pewno przyszły SP)

@+

option_draftsight_1.jpg
1 polubienie

U mnie zawsze ten sam problem.

Poczekajmy na kolejną aktualizację.

Zamykam, dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia.

Nadal masz problem z kopiowaniem i wklejaniem, ale możesz zablokować wstawianie i wybrać plik DWG

Witaj kojocie,

Nie próbowałem, będę Cię informować na bieżąco.

@+

PONOWNIE

Potwierdzam, że u mnie nawet w bloku to nie działa.

Pozdrowienia.

Ponownie

Mówię o wstawianiu pliku DWG za pomocą funkcji Tools /Block/Insert, a nie o tworzeniu bloku DWG. Zgadzamy się z tym!

@+

Ponownie

Na początku tego nie zrozumiałem, po prostu próbowałem, ale nic SW się zapętla i kończy się awarią.

Próbowałem z rejestracją pod 2010 i poniżej 2006/2008.

W każdym razie dziękuję.

Z poważaniem, dla przyjemności.

Oto rozwiązanie, które może pomóc w oczekiwaniu na aktualizację

Musisz zapisać pliki maksymalnie w wersji 2010 (ja wybrałem 2007, więc nie ma ryzyka). To właśnie 2013 uniemożliwia nawet import do solidworks.

config_draft.png

Witam

Niewiele, nowa wersja nic nie zmieniła.

@+