Kopiowanie części z podzespołu z zachowaniem wiązań

Cze wszystkim

Mój problem jest następujący: 

Posiadam zespół, który podzieliłem na dwa pliki: mechaniczny i hydrauliczny.

Z różnych powodów muszę wymyślić organizację tego typu:

Zgromadzenie Ogólne:

• A. Struktura mechaniczna
  • B. Sieć hydrauliczna
  • a) "kopiowanie" podzespołu konstrukcji mechanicznej
  • b) różne rury sieci hydraulicznej (zdefiniowane za pomocą rysunków 3D z odniesieniami w zespole "kopia")

Utworzyłem już cały mój zespół B., moje pytanie jest następujące: jak skopiować wszystkie części i wiązania mojego podzespołu a) "skopiować" bezpośrednio do zespołu ogólnego? Nie chcę importować podzespołu w takim stanie, w jakim jest, ale mieć wszystkie części konstrukcji mechanicznej na pierwszym poziomie w zespole ogólnym.

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno! Z góry dziękuję i życzę bardzo udanego weekendu,

Pozdrowienia

Arnaud

Dobry wieczór

Jeśli dobrze rozumiem, chcesz mieć w swoim ogólnym zespole elementy mechaniczne na pierwszym poziomie i komponenty hydrauliczne zebrane w podzespole.

Jeśli do tej pory mam rację, oto co sugeruję (przedstawione części z pewnością mają niewiele wspólnego z Twoimi komponentami mechanicznymi, a jeszcze mniej z hydraulicznymi, wziąłem do torby istniejące zespoły, które zmieniłem nazwy zgodnie z Twoją terminologią).

Dobranoc

decomposition_assemblage.pdf
4 polubienia

Witaj @pierre-Mihailovic

Więc teraz jestem przyklejony. Super brawo!!     ;-) ;-)  

To szalone ilość funkcji w tym oprogramowaniu                 (których nie  znam ;-)   ;-) ;-)  ;-) ;-)    )

Zauważ, że nie do końca zrozumiałem zainteresowanie manipa @AGrd : ale w każdym razie musi to być częstsze niż nam się wydaje, aby SW poświęcił funkcję , która dobrze mu   się sprawdza ;-)

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję Pierre!! Nie znałem tej pozycji, będzie mi się bardzo przydać! I dziękuję za poświęcenie czasu na zrobienie małego pliku pdf, to 5-gwiazdkowa odpowiedź :)

Dla Zozo manipulacja może wydawać się ciekawa, służy głównie do odzyskiwania zespołu hydraulicznego, aby używać go na innych konstrukcjach mechanicznych bez utraty połączenia z pierwszym. To dyskusyjny sposób robienia rzeczy, ale tak naprawdę nie wybieram haha!