Witam
Chcę wiedzieć, czy istnieje rozwiązanie, aby przekształcić nadwozie hybrydowe w normalne ciało w Catia V5
Witam
Chcę wiedzieć, czy istnieje rozwiązanie, aby przekształcić nadwozie hybrydowe w normalne ciało w Catia V5
Witam
O ile mi wiadomo, nie.
Aby to zrekompensować, nie ma też uniwersalnej metody, zależy to głównie od rodzaju bryły (części, powierzchni), przeplatania się elementów powierzchni i objętości w tej samej bryle, ogniwach nadrzędny-podrzędny.
Mam dwa sposoby pracy:
Chcę skopiować/wkleić elementy ciała hybrydowego do nowego normalnego ciała.
(Może to zadziałać, jeśli wykres nie jest zbyt duży i nie ma mieszanej powierzchni objętości).
Umieszczam się w nowym trybie okna CATPart w Mosaic (wyświetlam oba) i odbudowuję, odzyskując to, co mogę z modelu hybrydowego. W szczególności szkice, plany, wszystko co CATIA pozwoli mi skopiować/wkleić, resztę robię ponownie w miarę postępu rekonstrukcji.
Jeśli CATPart Hybrid jest używany do rysunku lub w złożeniu, usuwam całą geometrię, a następnie ponownie importuję tę, którą przerobiłem (zoptymalizowaną kopię), aby zachować identyfikator pliku, a tym samym moje łącza. Oczywiście wszystko, co opierało się na geometrii hybrydowej, musi zostać przekierowane (ograniczenia, wymiary itp.)
Witaj IKRAM. HRABIA
Byłem bardzo małym użytkownikiem catia "V4".
Ale spójrz na ten link, myślę, że odpowiada na twoje pytanie => Co to jest "normalne" i "hybrydowe" ciało w CATIA? - #2 przez franck.ceroux
Odpowiedź Frank.ceroux na ten temat.
Powodzenia.
Miłego dnia.
AR.