Witam
Chciałbym mieć (lub wykonać) makro, które pozwoliłoby Ci dodać, przed i po wymiarze, wybrany znak = (np. = 30 =)
Próbowałem stworzyć makro, ale myślę, że musisz dodać wiele linii kodu, aby uzyskać otwarcie femetra wybranej strony do przetworzenia.
dziękuję za pomoc
Pozdrowienia
Chris
1 polubienie
OptiSW
25 Sierpień 2016 11:36
2
Witam
Załączony kod pozwala na dodanie znaku "=" przed i po cytacie.
Aby wybrać numer telefonu do przetworzenia, najprostszym sposobem byłoby ustalenie, które numery wywołań należy zmodyfikować i zawsze nazywanie ich w ten sam sposób. Następnie należy przenieść nazwę w makrze (w tym przypadku wymiar to "RD1@Vue rysunku1").
macro.txt
1 polubienie
Witam
Dziękuję za odpowiedź
Jednak to właśnie udało mi się zrobić
Musiałbym wygenerować otwarcie bocznego okna wyboru, niestety nie leży to w moich umiejętnościach makro
Witam
Czy nie prościej byłoby wybrać wiele stron przed uruchomieniem makra, zamiast mieć okno wyboru?
Druga opcja nie jest niewykonalna, ale moim zdaniem niekoniecznie konieczna.
1 polubienie
Tak, to byłoby dobre, ale jak to zrobić???
Być może istnieje prostszy sposób: style ( http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/t_applying_a_style_to_a_dimension_or_annotation.htm ).
Zmusza Cię to do korzystania ze swoich szablonów, ale nie będzie to gorsze niż implementacja makra.
Witam
Jeśli dobrze zrozumiałem, masz już zrobione plany i chciałbyś dodać == po swojej stronie. Jeśli tak, oto makro, które to robi. Aby z niego skorzystać
Otwieranie planu Kliknij losowy kurs Naciśnij ctrl+A Wykonuje makro. Niech moc będzie z tobą
obiwan.swp powiedział:
3 polubienia