Właśnie utworzyłem obiekt 3D w mojej przestrzeni obiektu
następnie w mojej przestrzeni prezentacyjnej tworzę widoki w stosunku do mojego obiektu 3d w skali 1/2, aby zrobić prezentację A3
Pierwszy problem: kiedy robię wymiarowanie, są one dzielone przez dwa, ponieważ jestem na skali 1/2, chciałbym mieć funkcję ze zmienną, która pozwala mi wymiarować w odpowiedniej skali
2. problem: kiedy modyfikuję mój obiekt 3D, moje wymiary, które są dołączone do mojego obiektu, nie są zgodne (czy muszę zainstalować ograniczenia?)
3. problem: Moje oceny pojawiają się z punktami zaparcia
I wreszcie, czy istnieje lepsza metoda wymiarowania tych 3D widoków obiektów opartych na obiektach przestrzeni obiektu
Jeśli Aurélien Autocad jest dobry, jeśli chodzi o tworzenie podstawowych instalacji, ale nie do projektowania, lub powinieneś mieć dodatkowe moduły do tego celu.
Nie jestem fanem cytowania w przestrzeni papierowej, jednak powinno to działać.
Po pierwsze, zmienna DIMASSOC = 2. Pozwala to na tworzenie wymiarów zespolonych. Jeśli tak nie jest, nie wszystkie już utworzone wymiary zostaną utworzone. Albo trzeba będzie je zarejestrować, albo użyć komendy COTREASSOCIER.
Następnie, dla wartości oferty, jeśli numer sygnatury jest dobrze powiązany, wskaże rzeczywistą wartość obiektu. Zmienna DIMSCALE mierzona przez sbadenis jest tylko współczynnikiem skalującym do reprezentacji kursów. Wartość jednak się nie zmieni.
Następnie, jeśli zmodyfikujesz obiekt później, ocena powinna podążać za nim. Będziesz musiał tylko sprawdzić położenie linii bocznych, które ostatecznie przesuną się zgodnie ze zmianami.