Szkic cytatu blokowego w mepie

Witam

Jaka jest opcja łatwego pobierania wymiarów wstawionych w blokach szkicu za każdym razem w instalacji?

Przykład: Muszę zrobić mep z przebitej blachy. są w rzeczywistości niewybuchem bloku na szkicu.

SW dobrze odzyskuje niektóre boki bloku, takie jak średnica, ale jeśli chodzi o odległości środkowe, nadal ma trudności.

Za każdym razem muszę próbować wszystkich rodzajów importu z boku. I czasami idzie dobrze.

Gdyby ktoś miał opcję, która działa za każdym razem, to byłoby dla mnie w porządku.

Szerokość kierunkowa: SW12

cote_bloc.png
1 polubienie

Cześć @opiep27

Za pośrednictwem tego samouczka oprócz dimxpert może być przewodnik

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/tuto-outil-tolanalyst-tolerances-chaine-de-cote

@+ ;-))

@gt22: Wymagania wstępne: SW Premium. Dziś tak nie jest. Obejrzę dziś wieczorem.

W przeciwnym razie, odznaczając opcję "wyeliminuj duplikaty", wstawione zostaną wszystkie wymiary. Ale szybko może się to skończyć bałaganem. Chyba, że stworzysz konkretny widok, aby go później sfotografować. Ale dlaczego nie chcesz wstawić go bezpośrednio...

Witam

Czy można przesłać nam przykładowy element?

Ex do testu jako żądanie.

Edycja: Używając standardowego planu FD dla EX, niektóre wymiary są wstawiane bezpośrednio (np. 460 Odległość od środka).  W rzeczywistości może to być mój plan fd, który ma błąd, ale znalezienie go nie będzie łatwe.

2014-12-05__import_cote_bloc.rar

Rzeczywiście, mam 460, 4x7. Ale 309 zaginął!

Nie mogę się dziś temu przyjrzeć szczegółowo.

Pozdrowienia.