Tak więc, aby nauczyć się podstaw Solidworks, istnieje dobrze wykonana pomoc z oprogramowaniem lub możesz zebrać samouczki na Lynkoa lub na Youtube.
W przypadku telefonu weź na początek ogólne wymiary (długość, szerokość i wysokość), zrób podkładkę z tymi wymiarami, a następnie dodaj zaokrąglenia za pomocą dedykowanej funkcji.
W takim razie jeśli chodzi o szczegóły, nie mogę ci zbytnio pomóc, nie wiem, czego chcesz w skorupie
Ze swojej strony postaram się najpierw odnaleźć kartę techniczną podającą wymiary modelu. Po drugie, wezmę "plan" lub obraz w skali 1/1, który można znaleźć w sieci, a następnie zamodeluję, wstawiając widok z przodu, boku i z góry, aby był jak najbardziej wierny.
W przeciwnym razie, przy odrobinie szczęścia, sprawa ecist jest już wykonana na Grabcad lub innym iw tym przypadku możesz ją pobrać, aby następnie dostosować.
Na zdjęciu znajduje się przykład pliku pobranego z Grabcad. Właśnie dodałem funkcję powłoki zewnętrznej, ale moim zdaniem jest sposób na majsterkowanie =)
Bart, testowałem funkcję powłoki zewnętrznej, ale u mnie nie działa, już gdy importuję plik źródłowy nie otrzymuję tego samego co ty, w drzewie zatrzymuje się na "Imported5".
A ja mam błąd w funkcji??
Tomalam, chciałem mieć etui, które mógłbym dostosować i wydrukować do mojego telefonu.
Problem z już zaprojektowanymi obudowami polega na tym, że nie mają one grubości, potrzebuję skorupy od 1,5 do 2 mm.
Rozwiązanie funkcji powłoki zewnętrznej wydaje mi się dobrym rozwiązaniem , muszę tylko zrozumieć, gdzie są moje błędy, "na poziomie importu i funkcji kadłuba"