Witam
Nie mogę umieścić wymiaru na rysunku, gdy promień lub średnica są usunięte (wtryskiwana część z tworzywa sztucznego). To samo dotyczy osi centrujących, których nie mogę przywołać.
Czy ktoś ma rozwiązanie?
Dziękuję
Witam
Nie mogę umieścić wymiaru na rysunku, gdy promień lub średnica są usunięte (wtryskiwana część z tworzywa sztucznego). To samo dotyczy osi centrujących, których nie mogę przywołać.
Czy ktoś ma rozwiązanie?
Dziękuję
Witam
Czy mógłbyś umieścić nam sitodruk, abyśmy mogli go zobaczyć?
Oto żądany obraz,
Bez względu na to, jaką krawędź wybiorę na 3, ponieważ jest szkic, nie mogę umieścić wymiaru.
Dziękuję
Czy możesz zrobić nam ekran swojego szkicu usuwania materiału. Może stąd to się bierze.
Spróbuj zaznaczyć pole szybkiej wyceny, zwykle jeśli wybierzesz krawędź poza półkolem, powinien on dać ci promień.
W rzeczywistości za każdym razem, gdy tworzę szkic, a następnie umieszczam promień, gdy przeglądam rysunek, nie jestem w stanie zwymiarować ani nawet sprawić, by oś pojawiła się na planie.
Oczywiście staram się wybrać odpowiednią krawędź dla mojej oceny, ale nawet biorąc pod uwagę inne, nie działa.
Próbowałem też, zaznaczając pole szybkiej wyceny i nic to nie zmienia.
W rzeczywistości, czy ktoś ma ten problem, gdy tworzy szkic, a następnie promień?
Dziękuję
Witam
Problem polega na tym, że nie ma go w planie ze względu na szkic, aby pojawił się wymiar, utwórz widok podążający za krawędzią w górnym widoku zrzutu ekranu, a tam powinien pojawić się wymiar .
To rozumiem z twojego zrzutu ekranu...
@+.
AR
Mam nadzieję, że to nie jest "jedyne" rozwiązanie...
Nie mogę się bawić w robienie widoków zorientowanych zgodnie z kątem szkicu, plan będzie nieczytelny.
Nadal uważam, że to dziwne, że nie mogę zwymiarować półek po szkicu, ci, którzy są przyzwyczajeni do rysowania wtryskiwanych części plastikowych, muszą mieć rozwiązanie.
Z Catią czy Pro-engineerem w tamtym czasie nie miałem problemu
Witam
Z której wersji korzystasz i czy możesz umieścić swój MEP i plik w zipie, abyśmy mogli zobaczyć?
To głupie pytanie
W jaki sposób powstają szczątki ?
@+
Ciało jest tworzone "normalnie", powiedziałbym... I tak nie mam dużego wyboru, jeśli chodzi o tworzenie szczątków.
Wydaje mi się, że problem bierze się stąd, że półkę stawiam po szkicu.
Niestety, jest to najlepszy sposób na obróbkę elektrod (między innymi) dla EDM.
Ale tak naprawdę napotykam ten problem za każdym razem, gdy tworzę pracę, a następnie nakładam szkice z promieniami.
Normalnie co to oznacza?
Witam
Pracując w narzędziach tnących, napotykam ten błąd 3 do 4 razy dla obnażonych promieni.
Tak naprawdę nigdy nie znalazłem rozwiązania, ale gdy tylko usuniesz łuk, promień na rysunku, staje się on splajnem i nie można go zwymiarować.
Osobiście często po prostu umieszczam adnotację i odnotowuję promień (oczywiście, jeśli wprowadzisz zmianę, nie zmieni się)
Albo istnieje rozwiązanie polegające na wykonaniu konfiguracji stylu profilu lub moja część nie ma już żadnego szkicu, aby móc zwymiarować profil.
Istnieje również inne rozwiązanie polegające na wybraniu szkicu, w którym narysowano promień, i przekształceniu promienia, który ma zostać zwymiarowany.
Mam nadzieję, że moje wskazówki ci pomogły
Pozdrowienia
W przypadku tego typu części zaleca się narysowanie promienia przed usunięciem usuniętego materiału.
W ten sposób aukcja jest możliwa później.