Ocena w stosunku do planu referencyjnego

Klikasz na swoje dwie płaszczyzny, a następnie przechodzisz do Narzędzia==>Narzędzia do szkicowania==>Konwertuj anteities.

Nie mogę przekonwertować płaszczyzn odniesienia: Kliknięcie płaszczyzny w widoku drzewa (lub bezpośrednio na rysunku) nie dodaje się do wyboru "Obiekty do konwersji".

Czy jest możliwe dostarczenie nam dokumentów, na które patrzę?, naprawdę chciałbym zrozumieć.

Tak samo jak Obi Wan...

Niestety, ze względu na poufność, nie mogę udostępnić tych dokumentów.

W załączeniu znajduje się plik z dwiema częściami, zespołem i rysunkiem.

Dodałem płaszczyzny odniesienia w częściach i mam ten sam problem, co w moim złożeniu: mogę wybrać tylko jedną z dwóch płaszczyzn, aby dodać wymiar w 2D, ale działa to w 3D.

cotation_plan_de_reference.zip

rzeczywiście  to nie działa, z drugiej strony odtworzyłem ten sam montaż w domu i działa, czy można nim sterować w domu?

test_obiwan.zip

Nie mogę otworzyć części i zespołu.

Której wersji solidworks używasz? (Jestem na 2012 roku).

oto krok, jestem w 2015 roku

pp.krok

Dzięki, ale plany nie pojawiają się w drzewie, ponieważ części są zaimportowanymi funkcjami. I nie mogę rozpoznać żadnych funkcji.

To naprawdę szalona rzecz, nie mogę ocenić widoku z przodu, z drugiej strony kładę widok z góry i nie ma problemu z wymiarem. Następnie, klikając +ctrl na wymiarze w widoku z góry, udaje mi się go zastąpić w widoku z przodu. ??????

sldrx.wmv
1 polubienie

Tak, to naprawdę dziwne, robi to samo dla mnie (niezależnie od tego, czy dotyczy to zespołu z dwiema częściami, czy mojego całego zespołu): mogę dodać wymiar między dwiema płaszczyznami w widoku z góry, ale nie z przodu!

Znalazłem rozwiązanie problemu i było to bardzo proste...

Części nie mogą być stałe, ale ograniczone w stosunku do podstawowych planów pliku.

Jeśli jeden z elementów jest zamocowany, nie można umieścić żądanego wymiaru.

Miłego dnia.

1 polubienie