Witam
Na rysunku Solidworks nie mogę już wymiarować na liniach kropkowanych! Gdzie jest ukryta sztuczka?
Z góry dziękuję
Witam
Na rysunku Solidworks nie mogę już wymiarować na liniach kropkowanych! Gdzie jest ukryta sztuczka?
Z góry dziękuję
Witam
Może to wyglądać na błąd graficzny.
Czy na wszystkich poziomach?
Czy ten sam problem występuje na tym samym poziomie z komputerem kolegi?
Być może zamknięcie SolidWorks rozwiąże problem.
Cześć moja Fifi,
Nowy rysunek? Odzyskałeś zdrowie z innej pozycji?
Czy jest to problem, który właśnie się pojawił, czy nigdy nie musiałeś tego robić do tej pory?
Jak nazywasz linię przerywaną? Cecha widoku w trybie "pozornych ukrytych linii"?
Czy ponownie uruchomiono SolidWorks po zapisaniu rysunku?
Tylko na mojej stacji roboczej, na wszystkich planach i już zamknąłem i ponownie otworzyłem Slwks
czy możesz zamieścić zdjęcie swojego problemu DZIĘKUJĘ
Linia kropkowana jest używana do tego, co jest linią osi, linią odniesienia
@+ ;-))
Umieść swój widok na obrazie szkieletowym podczas zawieszania oceny.
Aby uzyskać trwałe rozwiązanie, należy pobrać ustawienia jednego ze swoich współpracowników (Start/Wszystkie programy/SolidWorks/Narzędzia SolidWorks/Kreator kopiowania ustawień.) i ponownie załadować je na swój komputer!
Brzmi jak błąd graficzny, czy sterowniki karty graficznej są aktualne?
Jaki to model?
Możesz sprawdzić i pobrać najnowsze zalecane sterowniki tutaj:
http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html
W przeciwnym razie należy spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy nie pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej:
Zamknąć SolidWorks.
Przejdź do regedit (Start > Uruchom > regedit), a następnie zmień nazwę folderu na _OLD na końcu, na przykład (aby później przywrócić ustawienia):
HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.
Po ponownym uruchomieniu oprogramowania masz "fabryczne" ustawienia
Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.
Z drugiej strony, jeśli to rozwiąże problem, dość skomplikowane jest ustalenie, który parametr w szczególności powoduje problem !
Jeśli zachowałeś starszą kopię ustawień, powinieneś ją wypróbować lub pobrać ustawienia z komputera kolegi, jeśli to możliwe.
W przeciwnym razie musisz ręcznie przywrócić wszystkie ustawienia, mając nadzieję, że później nie znajdziesz błędu !
Lub ostatnie rozwiązanie, zainstaluj ponownie lub napraw instalację SolidWorks !
Zobacz ten link : http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/Install_Guide/t_repairing_installation.htm
Uh, pytanie: czy nie byłoby włączonego filtra, który uniemożliwiłby wybór krawędzi lub obrysu?
W "opcji systemowej" / "Wyświetlanie/wybór" 3. grupa "wybór ukrytej krawędzi"
Witam
Nie idąc za daleko, mała przymusowa przebudowa niczego nie zmienia?
Wielkie dzięki, Stephbeno, to było po prostu niesprawdzone!
problem rozwiązany.
Pamiętaj, aby w tym przypadku umieścić odpowiedź Stefbeno jako najlepszą odpowiedź, zamknie ona pytanie, jednocześnie nagradzając osobę ;)