Cudzysłowy kropkowane

Witam

Na rysunku Solidworks nie mogę już wymiarować na liniach kropkowanych! Gdzie jest ukryta sztuczka?

Z góry dziękuję

2 polubienia

Witam

Może to wyglądać na błąd graficzny.

Czy na wszystkich poziomach?

Czy ten sam problem występuje na tym samym poziomie z komputerem kolegi?

Być może zamknięcie SolidWorks rozwiąże problem. 

Cześć moja Fifi,

Nowy rysunek? Odzyskałeś zdrowie z innej pozycji?

Czy jest to problem, który właśnie się pojawił, czy nigdy nie musiałeś tego robić do tej pory?

Jak nazywasz linię przerywaną? Cecha widoku w trybie "pozornych ukrytych linii"?

Czy ponownie uruchomiono SolidWorks po zapisaniu rysunku?

2 polubienia

Tylko na mojej stacji roboczej, na wszystkich planach i już zamknąłem i ponownie otworzyłem Slwks

1 polubienie

czy możesz zamieścić zdjęcie swojego problemu DZIĘKUJĘ

Linia kropkowana jest używana do tego, co jest linią osi, linią odniesienia

@+ ;-))

2 polubienia

Umieść swój widok na obrazie szkieletowym podczas zawieszania oceny.

Aby uzyskać trwałe rozwiązanie, należy pobrać ustawienia jednego ze swoich współpracowników (Start/Wszystkie programy/SolidWorks/Narzędzia SolidWorks/Kreator kopiowania ustawień.) i ponownie załadować je na swój komputer!

2 polubienia

Brzmi jak błąd graficzny, czy sterowniki karty graficznej są aktualne?

Jaki to model?

Możesz sprawdzić i pobrać najnowsze zalecane sterowniki tutaj:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

W przeciwnym razie należy spróbować zresetować ustawienia SolidWorks, aby sprawdzić, czy nie  pochodzą one z konfiguracji stacji roboczej:

Zamknąć SolidWorks.

Przejdź do regedit (Start > Uruchom > regedit), a następnie zmień nazwę folderu na _OLD na końcu, na przykład (aby później przywrócić ustawienia):

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania masz "fabryczne" ustawienia

Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.

Z drugiej strony, jeśli to rozwiąże problem, dość skomplikowane jest ustalenie, który parametr w szczególności powoduje problem !

Jeśli zachowałeś starszą kopię ustawień, powinieneś ją wypróbować lub pobrać ustawienia z komputera kolegi, jeśli to możliwe.

W przeciwnym razie musisz ręcznie przywrócić wszystkie ustawienia, mając nadzieję, że później nie znajdziesz błędu !

Lub ostatnie rozwiązanie, zainstaluj ponownie lub napraw instalację SolidWorks !

Zobacz ten link : http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/Install_Guide/t_repairing_installation.htm

Uh, pytanie: czy nie byłoby włączonego filtra, który uniemożliwiłby wybór krawędzi lub obrysu?

2 polubienia

W "opcji systemowej" / "Wyświetlanie/wybór" 3. grupa "wybór ukrytej krawędzi"

7 polubień

Witam

Nie idąc za daleko, mała przymusowa przebudowa niczego nie zmienia?

1 polubienie

Wielkie dzięki, Stephbeno, to było po prostu niesprawdzone!

problem rozwiązany.

1 polubienie

Pamiętaj, aby w tym przypadku umieścić odpowiedź Stefbeno jako najlepszą odpowiedź, zamknie ona pytanie, jednocześnie nagradzając osobę ;)

1 polubienie