Stworzyłem nowy standard ubierania się w rysunki. (Właściwości dokumentu).
Od kiedy dodaję niektóre wymiary (zwłaszcza fazowania), wymiar jest szary, a nie jak wszystkie inne.
Nie widzę żadnych opcji (specyficznych dla dokumentu, nie mówię o opcjach systemowych), które by sobie z tym radziły.
Nie rozumiem, dlaczego niektóre kursy są szare!!
2014-07-25-couleur_de_cote.png
1 polubienie
pl
25 Lipiec 2014 14:34
2
Ale to jest w opcjach systemu, prawda?
"Narzędzia > Opcje >Opcje systemowe > Kolory > Ustawienia kombinacji kolorów wybierz Wymiary, Nie zaimportowane (sterowane)."
4 polubienia
gt22
25 Lipiec 2014 14:47
3
Cześć @ flegendre
Zobacz ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/modifier-la-couleur-de-cotes-dans-une-mise-en-plan
@+ ...................... Czerwona czapka
2 polubienia
Można tworzyć warstwy z predefiniowanymi kolorami
couleur_de_cotes.jpg
1 polubienie
http://www.lynkoa.com/forum/3d/quoi-correspond-selon-la-norme-dans-les-calques-sw
To pytanie pokrywa się z tym:
- zgodnie z normą I
i nie pojawiam się w menedżerze warstw
-nie I
Podajemy wymiary w kolorze szarym (MEP , SW, .slddrw, przestrzeń papierowa)
Są to warstwy z definicji, których nie zaleca się używać, ponieważ pojawiają się one na olinowaniu konfiguracji
PATRZ ODPOWIEDŹ @Lucas.P
Tworzenie własnych warstw
Bardzo przydatne w przypadku dużych zespołów prądu przemiennego, co pozwala na rozróżnienie na przykład:
- orurowanie
- osprzęt (zawory, manometry, przepływomierze itp.)
-Plany GC
Z poważaniem, Nicolas
sans_titre_1.jpg
gt22
26 Lipiec 2014 06:11
6
@ mały, bardzo mały, Nicolas, jego pompa, jego twarde wiosło
Nie wystarczy pobrać, musisz też zrozumieć
Tutaj rozmawiamy o kolorze wybrzeża w planie, wydaje mi się, że
I nie należy mylić Auto CRAD z SolidWorks
Wcale nie w ten sam sposób pojmowania
@+.................... Czerwona czapka
3 polubienia
Witam
Są to wymiary, które nie są importowane do rysunku lub wymiary, które są kontrolowane w 3D. Musimy więc tylko ustawić kolory tych encji, w opcjach, tak, aby były czarne. Domyślnie mają kolor szary.
Pozdrowienia
7 polubień
gt22
26 Lipiec 2014 09:20
8
@ jmsavoyat
Twoja odpowiedź:
To jest dokładnie słowo w słowo, które opublikował samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/modifier-la-couleur-de-cotes-dans-une-mise-en-plan
poprzednio ;-))
@+............; -))
1 polubienie
@ Duży, bardzo duży gt22
Staram się przynosić rozwiązania Nie mając najwyższego poziomu Staram się robić co mogę Nie jestem wołem
Jeśli moja solucja nie jest dobra, jest przycisk, nie ma nic wspólnego z lynkoa, tuż pod conyenu jest wyraźny, ostry i precyzyjny
Pozdrawiam nicolas
Buntowniczy @gt22 mocno uderza w ten weekend! Czasami, gdy odpowiedź jest prosta i szybka do udzielenia, nie warto rzucać samouczkami na koniec dnia! Jeśli musisz wpisać wszystkie linki, które systematycznie podajesz, zanim odpowiesz, poświęcimy czas na skopiowanie tych linków. To nie jest świetne.
Daj spokój, bez urazy! :-)
Pozdrowienia
8 polubień
gt22
28 Lipiec 2014 05:50
11
Cześć @ Jmsavoyat
Dziękuję i bez urazy
Buntownik
Porównanie bardzo mi odpowiada......... (Bardzo podobała mi się seria)......... ;-))
cel , styl i motywacja też ;-))
Głoszenie i potępianie na głos tego, co wszyscy myślą, uważam za logiczne i normalne
Osobiście mogę powiedzieć, co myślę
Jestem tylko członkiem i nie mam żadnego związku z witryną lub sprzedawcą oprogramowania
Potwierdzenie, że jesteś napisany słowo w słowo w zamieszczonym wcześniej linku, jest myślę, że gwarancją jakości Twoich tekstów
@+ ............. i..... zawsze Red Hat
1 polubienie
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
W sobotę wszyscy odpowiedzieliście dobrze i na pewno.......
Dyskusja była nawet trochę gorąca... Ale bez bólu głowy, to bezużyteczne.....
Byłem przekonany, że ustawiłem kolor na pilotowanych wymiarach, w rzeczywistości nie ..... (Potrzebuję wakacji "szybko" !!).
2 polubienia