Witam
Chciałbym, aby kolory części były renderowane w moim zespole tak, jak są w momencie otwarcia części, ale mój zespół ma jednolity kolor. Czy jest jakaś manipulacja, którą należy przeprowadzić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Sébastien J.
Witam
Chciałbym, aby kolory części były renderowane w moim zespole tak, jak są w momencie otwarcia części, ale mój zespół ma jednolity kolor. Czy jest jakaś manipulacja, którą należy przeprowadzić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Sébastien J.
Witam
Zwykle, jeśli twoje części mają kolor lub materiał, powinny zachować go w zespole.
Zdjęcie samej jednej z Twoich części i Twojego zespołu, aby zobaczyć, jak to wygląda?
Witam.
Musisz mieć wymuszony wygląd na zespole głowicy.
Rozwijaj swojego zarządcę nieruchomości, klikając podwójną strzałkę, aby wyświetlić wyglądy. Jeśli znajduje się on przed głównym zespołem, po prostu go usuń.
Przydałby się też zrzut ekranu.
Dziękuję PhilippeB, niestety mój główny zespół nie ma konkretnego wyglądu.
Również dzięki FUZ3D, ale moja część ma kolor, podczas gdy mój zespół go nie używa.
Dla mnie masz 2 aktywne występy, stąd kwadrat wyglądu przecięty na 2 z 2 różnymi kolorami.
Z drugiej strony może nie ma to nic wspólnego z nieużywaniem go, może to wynikać z funkcji light room, ale ja w to nie wierzę.
Dolna część kwadratu jest kolorem w pliku części, a górna część jest kolorem w zespole. (który przejmuje ten w pokoju)
Oto przykład na jednym z moich projektów, zauważamy, że wypełniona jest tylko dolna część, z mojej strony brąz dla drewna, jasnoszary dla aluminium i trochę ciemniejszy szary dla stali (i różowy/fioletowy dla obiektów klienta)
REDAGOWAĆ:
Aby go usunąć, po prostu kliknij kwadrat w zespole i usuń wygląd (nie usuwaj wszystkich wyglądów)
Dziękuję FUZ3D, to dokładnie to. Kliknąłem na kwadrat, a następnie wygląd i usuń wygląd. Mój kawałek ma swoje prawdziwe kolory w montażu!
Serdecznie zapraszamy :)