Dostosowany kolor

Witam @tous
Utknąłem na niestandardowym😅 kolorze
Ten ostatni znika z palety po ponownym otwarciu!
Capture_3-1
Capture_4

1 polubienie

Po wypróbowaniu mam dokładnie takie samo zachowanie (w funkcji koloru MEP linii).
Z pewnością niestandardowy kolor w bardzo tymczasowy sposób!
image
image

Jednocześnie, podobnie jak solidworks (2020 dla mnie) nie przepadam za kolorem!:grinning:

CześćLynkoa15,
Również moje najlepsze życzenia.
Nigdy mi się to nie zdarzyło, ale czy zrobiłeś aktualizację oprogramowania?
Może to wynika z tego.
Powodzenia!!!
@+.
AR.

@sbadenis, dziwna rzecz, po prostu chciałem użyć tego samego koloru dla różnych warstw!
@A_R dziękuję za życzenia, mam dwie wersje 22 i 18, ten sam problem dla obu :pensive:

Witam
To dość dziwne, ale nie możesz dodawać niestandardowych kolorów, gdy jesteś w tym menu, nawet jeśli opcja sugeruje inaczej.

Aby dodać niestandardowy kolor, musisz przejść do opcji systemu.

To właśnie w tym menu powinieneś być w stanie dodać niestandardowe kolory, które Cię interesują i które znajdziesz w swoich paletach podczas swoich projektów (rysunki i 3D)

Normalnie powinno to działać.

3 polubienia

Witam @Lynkoa15

Widzę dwa sposoby:
Najdłuższy, w którym używasz, o ile jesteś w tym samym pomieszczeniu lub ASM, używasz "kopiuj wygląd w pokoju, jeśli ma kilka kolorów (to samo dotyczy asm, gdzie kopiujesz kolor z jednego pokoju do drugiego)

Drugi, który jest bardziej odpowiedni: jeśli tworzysz nowy pokój i chcesz użyć określonego koloru, który jest już używany
Po prostu zapisz nową próbkę, jeśli jest to kolor, który chcesz zachować!
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_MATERIALS_COLOR_IMAGE_parts.htm?id=5645531b5f8b47a38777dbcb2bf3efb0#Pg0
Mam nadzieję, że spełni to twoją prośbę

Pozdrawiam

@joris idealnie, dziękuję
@Zozo_mp to dla warstw umieszczonych w planie, dzięki i tak :wink:

@Lynkoa15

Przepraszam mojego posła do Parlamentu Europejskiego! :pleading_face: (Pokrywam głowę popiołem)