Kolor podczas tworzenia rowka wpustowego

Witam

Chciałem wiedzieć, kiedy tworzę rowek wpustowy z pierścieniami osadczymi... z biblioteki tworzenia kształtów "Axemble" lub innej, po wykonaniu kreacji mam kolor inny niż kolor części (patrz zdjęcie).

Jak mogę ustawić Solidwoks tak, aby stworzyć wewnętrzny lub zewnętrzny kształt, który pozostaje w tym samym kolorze co mój element.

Dziękuję

sans_titre.jpg
1 polubienie

Otwierasz funkcję biblioteki.

W drzewie tworzenia pojawiają się dodatkowe kolumny (mała strzałka u góry)

Kliknij kolor prawym przyciskiem myszy i wybierz "Usuń wszystkie wyglądy..... "

Zapisujesz swoją funkcję biblioteczną

i normalnie to działa.

couleur_sur_fonction.jpg
2 polubienia

Witam

Rzeczywiście, funkcje biblioteczne, udostępnione na stronie internetowej myCADservices, zostały zarejestrowane z kolorem zastosowanym do funkcji. To skutecznie skutkuje uzyskaniem tego koloru, który pojawia się systematycznie, gdy funkcja jest używana.

Flegendre ma absolutną rację, wystarczy ponownie zarejestrować pobrane funkcje biblioteki po usunięciu koloru.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dziękuję, z drugiej strony musisz zrobić to, co powiedziałeś, ale we wszystkich konfiguracjach aukcji, a także w różnych stanach wyświetlania.

1 polubienie

Ponownie

@m. Złość, myślę o jednej rzeczy, kiedy widzę twój obraz. Kolor twojego rowka jest czerwony. Czy pobrałeś najnowszą wersję biblioteki funkcji Axemble? Rzeczywiście, został on przerobiony, ponieważ początkowo pliki zostały utworzone w wersji SolidWorks Education. W takim przypadku nie używaj już tych plików, ponieważ w przeciwnym razie po wydrukowaniu na projektach pojawi się tekst znaku wodnego.

Kolor funkcji powinien być "niebieski" zamiast "czerwony"!

Pozdrowienia

bib_fonctions_axemble.jpg
1 polubienie