Kolor obrysu w widoku "usunięte ukryte linie"

Cześć wszystkim

Kontekst : Tworzę instrukcję konserwacji obrabiarki. Aby to zrobić, potrzebuję schematów, które tworzę za pomocą SolidWorks w widoku " usunięte ukryte linie " poprzez przechwytywanie zrzutów ekranu.

Problem polega na tym, że w tym trybie widoku (usunięte ukryte linie) SolidWorks daje mi część z fioletowymi liniami, podczas gdy wszystkie inne części i złożenia są w czarnych liniach.

Próbowałem wybrać pokój i " usunąć wszystkie pozory ", ale nic nie pomogło.

Załączam zrzut ekranu przedstawiający mój problem

Jakie ktoś miałby rozwiązanie, aby usunąć ten kolor ?

Dziękuję

bancporte_piece.png
1 polubienie

Witam, "Ctrl+Q" nie pomaga w problemie?

1 polubienie

Czy twoje dzieło, które pojawia się w fioletowych liniach, nie byłoby pomieszczeniem z powierzchniowymi bryłami?

2 polubienia

Dziękuję za poświęcenie czasu na udzielenie mi odpowiedzi.

Bart: Nie, to nie rozwiązuje problemu.

Benoit.LF: Nie, część objętościowa.

Sitodruk pomieszczenia, o którym mowa:

bancporte_piece.png
2 polubienia

Cóż, w rzeczywistości nie pochodzi stamtąd!

Dzieje się tak, ponieważ część ma przypisany kolor na poziomie zespołu. Wskaż więc swoją część, przejdź do "Wyglądy" (4-kolorowa kula), kliknij na kolor przypisany do zespołu, a następnie kliknij na "Usuń wygląd"

screenshot495.jpg
1 polubienie

Pytanie: Czy to nie jest część, którą manipulujesz, więc wybierz ją w drzewie tworzenia?

@+ ;-))

1 polubienie

Operacja już przeprowadzona, ale bez powodzenia :-/

Sitodruk:

bancporte_piece.png
1 polubienie

A w twoim modelu opcje wyświetlania (patrz zdjęcie)

Czy nie ma jednego z kolorów, który byłby fioletowy? tylko po to, żeby dowiedzieć się dlaczego:P

affichage.png
2 polubienia

Kiedy wejdziesz do swojego pokoju i umieścisz go w widoku "Usunięto ukryte linie", pojawia się on również w kolorze fioletowym?

Jeśli tak, przejdź do Narzędzia/Opcje/Właściwości dokumentu/Widok szablonu/Szkielet/Usunięte ukryte linie. Jeśli jest fioletowy, to właśnie stamtąd pochodzi.

W przeciwnym razie, nie mam pojęcia... :/

Edit: Pobity na słupek przez @Bart! ;)

screenshot496.jpg
2 polubienia

Przepraszam! ^^

2 polubienia

@ santino

Co się stanie, jeśli zamkniesz wszystko i ponownie otworzysz plik bez wybierania żadnych części?

@+ ;-))

1 polubienie

A co, jeśli prześlesz nam swój utwór, abyśmy mogli zobaczyć, jak reaguje w domu?

1 polubienie

jesteś pod jaką wersją oprogramowania i jaką kartą graficzną?

@+ ;-))

Czy robi to tylko w tym zespole, w podzespołach, w których ta część występuje, na samej części?

Problem z pozorami polega na tym, że jest ona osadzona na wielu poziomach, które się pokrywają.

2 polubienia

Problem rozwiązany !!

Ustawiłem swój zespół w widoku " zatrzymaj się w trybie cieniowanym ", części mają tam kolor na tym wyświetlaczu i tylko na tym wyświetlaczu tam (każdy niezależnie otwarty komponent jest szary), następnie usunąłem zastosuj kolor. Po przełączeniu z powrotem na ekran " usuń ukryte linie ", linie były ponownie czarne. Dlaczego fakt usunięcia pojawień w wyświetlaczu " ukryte linie usuwa " nie powoduje jego usunięcia? nie mam pojęcia :-s

Jednak nadal wydaje mi się to dziwne, wszystkie inne komponenty mają kolor (czerwony, żółty, niebieski,...) i ich kolor na wyświetlaczu " usuń ukryte linie " jest rzeczywiście.

Dziwne, dziwne.

Bardzo dziękuję za pomoc i czas, który poświęciliście na mój problem !!

1 polubienie