Kolory ikon Solidworks 2016

Czy możliwe jest przywrócenie ikon funkcji SW2016 do stanu, w jakim wyglądały w SW2014?

Rzeczywiście, w 2016 roku wszystkie ikony stają się niebieskie / szare, trochę nieprzezroczyste i naprawdę zmienia się z jasnego żółtego z 2014 roku.

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, daj mi znać! Dziękuję

01.jpg
2 polubienia

Cześć David,

Wygląda na to, że jest to dobrowolna ewolucja Dassault w celu standaryzacji między różnymi produktami. Wygląda więc na to, że musimy się do tego przyzwyczaić!

4 polubienia

Wow, mój Boże, tak, rozumiem. To naprawdę nie jest piękne te nowe kolory!

6 polubień

Mówiąc dokładniej, jest to ich nowy statut graficzny dołączający do 3D Experience.

3 polubienia

Spróbuj znaleźć katalog, w którym znajdują się ikony (jeśli istnieje) i zmień kolory. ?

Redagować:

w szczególności znalazłem coś pod SolidWorks 2013 w: solidworks2013/SolidWorks/data/resources/sldCostMachined

Dla Twojej informacji, ikony SW 2016 zostały przeprojektowane, aby były bardziej jednoznaczne i uproszczone.

Są również przyjazne dla daltonistów +.

To tyle dla przypomnienia... =)

7 polubień

Witam

Osobiście mi się podoba.

A nawyki są po to, by się zmieniać! Nie?

1 polubienie

Dostałem nauczkę Flegendre? =)

W przeciwnym razie myślę, że lepiej nie dotykać plików danych itp. Jeśli chcesz, aby Twój dziennik pozostał stabilny....

Nie będę kusił diabła tylko dla kolorów. Nie możesz zmienić kolorów ekranu? :p

2 polubienia

+1 z @remrem.

Nie da się (jestem tego pewien) wrócić do barw starych wersji. Wszystkie ikony zostały przeprojektowane i przeprojektowane z łagodniejszymi kolorami (mniej agresywnymi), a przede wszystkim kompatybilne z ekranami o wysokiej rozdzielczości.

Oczywiście będziemy musieli się do tego przyzwyczaić, ale myślę, że tak będzie lepiej dla naszych "oczu".

5 polubień

Wygląda to trochę jak Excel, Word itp... Podoba mi się to wystarczająco

Cze wszystkim

Istnieje możliwość zmiany koloru tła, ale nie ma opcji zmiany ikon.

Zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2016/french/solidworks/sldworks/hidd_options_system_colors.htm

Jak to może wyglądać:

4 polubienia

Witam

W wersji z 2016 roku nastąpiła nie tylko zmiana karty graficznej.

Rzeczywiście, ikony są teraz obrazami wektorowymi. Dzięki temu SOLIDWORKS może dostosować interfejs niezależnie od rozdzielczości (powiedziano nam, że ekrany do 8K) bez ryzyka posiadania małych ikon.

Dlatego zdecydowanie odradzam próby zabawy ikonami, ponieważ technologia wcale nie jest taka sama (nie ma ich w folderze instalacyjnym, ale wszędzie w bibliotekach dll).

Ha, smaki i kolory... :-)

5 polubień

Witam

A za kilka miesięcy, kiedy przyzwyczaimy się do nowych kolorów, przekonamy się, że stare nie były takie złe. 

4 polubienia

Decyzja o niezachowaniu starych już kolorów była częściowo uzasadniona faktem, że prawie żaden użytkownik nie rozumiał znaczenia tych kolorów (tak jak to sobie wyobrażał SOLIDWORKS).

Swoją drogą, czy kiedykolwiek zadałeś sobie to pytanie?

• Dlaczego na ikonie są 2 główne kolory? Jakie są ich znaczenia?
  • Dlaczego funkcje miały różne kolory w zależności od obszaru ich zastosowania (objętość, powierzchnia, blacha, spawanie mechaniczne, szkic)?

Problem z SOLIDWORKS wynikał również z pewnych funkcji, które mogą być używane w wielu dziedzinach (funkcja zaokrąglenia jest taka sama, na przykład dla powierzchni i objętości)...

W obliczu tej obserwacji i wrażenia interfejsu w kolorach Arlekina, SOLIDWORKS postawił na nowoczesność i interfejs Flat Design, który sprawdził się w wielu innych dziedzinach, do których nikt nie wraca (iOS, Android, Windows...)

To powiedziawszy... To już zrobione...

Osobiście po 5 miesiącach z tą wersją z 2016 roku (niech żyją Beta Testy :-) ), mam teraz sporo problemów z powrotem nawet od czasu do czasu do wersji z 2015 roku (nawet nie mówmy o poprzednich wersjach :-) )

3 polubienia

@cdemuynck:

Pracujesz z SW2016 na co dzień?

Jaki jest twój pożytek? Tylko wizualizacja?

Biorę również udział w programie Beta. Zrobiłem kilka małych projektów z SW2016. Szybko przyzwyczaiłem się do interfejsu. I nie uważam tego za mylące.

Jaka jest Twoja opinia na temat korzystania z SW 2016?

@remrem

Jestem konsultantem w firmie Visiativ.

Zajmuję się głównie działaniami przedsprzedażowymi lub serwisowymi dla naszych klientów:

• Audyty  mające na celu określenie sposobów poprawy wydajności. Rozwiązania mogą obejmować przepływy danych, metodologię, szkolenia lub rozwiązania programowe.
  • pokazy lub prezentacje modeli, które mogą odnosić się do wszystkich rozwiązań Dassault Systèmes SOLIDWORK i DRIVEWORKS

W związku z tym korzystam ze wszystkich funkcji SOLIDWORKS częściej niż często w dość niepokojących różnych zawodach.

Kiedy zacząłem korzystać z tej wersji z 2016 roku, zdałem sobie sprawę, że nie patrzyłem na ikonę, aby zlokalizować polecenie , ale bardzo często wiedziałem, gdzie się znajduje w interfejsie z przyzwyczajenia (więc kolor może się jeszcze zmienić, jeśli chodzi o :) ).

Generalnie bardziej denerwuje mnie, gdy zamówienia są przenoszone. Pamiętam na przykład wersję z 2015 roku, w której wiele menu było pogrupowanych razem, co trochę mi przeszkadzało przy niektórych zamówieniach na kilka dni.

Na szczęście narzędzie do wyszukiwania poleceń (domyślnie w), prawdziwy GPS interfejsu, pozwala szybko znaleźć swój mały  :). Ponadto umożliwia bezpośrednie uruchomienie polecenia (takiego jak wiersz poleceń).

2 polubienia

@cdemuynck: nadal są 2 kolory, nawet z nowymi ikonami. Tylko że są one mniej widoczne w nowym interfejsie. Podstawowa funkcja ma ten sam kolor co pasek narzędzi.

edit: Moja reposne ma również 2 kolory??   Nowy interfejs Lynkoa? Nie wiem, jak to zrobiłem.

Skopiowałeś nazwę, która w rzeczywistości jest linkiem i napisałeś swoje pierwsze zdanie w tym. Stąd kolor niebieski.

1 polubienie

@opiep: wcześniej był żółty dla objętości, pomarańczowy dla powierzchni i zielony dla funkcjonalności w szczególności, niebieski dla szkiców i szary/

I jak mówi @cdemuynck , liść był również w kolorze żółtym dla powierzchni, ponieważ jest to ta sama funkcja...  

Witam

Pozwolę sobie ponownie otworzyć ten temat, ponieważ właśnie zainstalowałem 2016 SP3.

cdemuynck : Myślę, że Solidworks nie podąża za trendem Flat Design, jak twierdzisz.

Flat Design to fakt maksymalnego uproszczenia ikon, ale jak widać na załączonym obrazku, Solidworks nie uprościł tych ikon, a wręcz przeciwnie.

Cdt

sans_titre_10.jpg