Witam
Podobnie jak w przypadku wycinania i wklejania pliku SW ze stanem ETAT1 w określonym katalogu, plik automatycznie zmienia stan na stan ETAT2.
Dziękuję
Witam
Podobnie jak w przypadku wycinania i wklejania pliku SW ze stanem ETAT1 w określonym katalogu, plik automatycznie zmienia stan na stan ETAT2.
Dziękuję
Witam
Czy to dla PDM Works czy EPDM?
I nie do końca zrozumiałem pytanie, jeśli możesz to rozwinąć, dziękuję.
W EPDM mam dwa katalogi:
\EPDM\Folder1
\EPDM\Folder2
Moje pliki oprogramowania w folderze 1 są zgodne z przepływem pracy, który może być w stanie DESIGN
czynność, którą chcę wykonać: kiedy wycinam plik SW ze stanem DESIGN z folderu1 do folderu2, chcę, aby plik automatycznie zmienił stan na stan PRZESTARZAŁY
SLT
Być może makro będzie konieczne, ale niech zdecydują specjaliści!
Witam
Więc nie, nie jest to możliwe bezpośrednio. Stan pokoju będzie taki sam.
Tak, za pomocą makra możliwa byłaby zmiana stanu podczas kopiowania pliku.
Yves
Jeśli dobrze zrozumiałem, twój "Folder2" jest zarezerwowany dla twoich plików, których już nie używasz.
Dlaczego nie zostawić ich w "Folder1" i uczynić je PRZESTARZAŁYMI (z tym samym przepływem pracy)
Następnie, być może z Dispatch , EPDM może zlokalizować pliki w stanie PRZESTARZAŁE w "Folder1" i automatycznie przenieść je do "Folder1".
Osobiście nie znam tak naprawdę Dispatch , ale jeśli jesteś w trakcie konserwacji Axemble, na pewno znajdzie się konsultant EPDM lub Hotliner , który może Ci pomóc.....
Ale przy okazji, dlaczego chcesz umieścić je w "Folder2" swoich PRZESTARZAŁYCH plikach?
Dlaczego nie pozostawić ich w "Folder1" w stanie PRZESTARZAŁE po prostu?