Automatyczne tworzenie bloków

Witam

Dostałem rysunek od klienta, który muszę zmodyfikować.

Istnieje parametr, który tworzy dla mnie blok za każdym razem, gdy kopiuję/wklejam elementy (na przykład linię).

I nazywa ten blok losowo (na przykład: A$C2549147215)

Ta funkcja jest trochę irytująca i wyobrażam sobie, że jest to zmienna do zmiany, ale która??

Jakiś pomysł?

Korzystam z programu AutoCAD LT 2016

Witam 

Podczas kopiowania i wklejania odbywa się to za pomocą ctrl-c, a następnie ctrl-v lub za pomocą prawego przycisku myszy kopiuj i wklej???

Czy musisz nazwać go ręcznie, aby mieć własną referencję

Jeśli nie podoba Ci się jego nazwa w Auto

za pomocą narzędzia Zmień nazwę

Zobacz ten link między innymi

https://books.google.fr/books?id=UOkUAGYKyfUC&pg=PA494&lpg=PA494&dq=outil+renommer+le+bloc+autocad+lt&source=bl&ots=fhyN8PUpNQ&sig=qLBkCWgHjFLsRARxWtzEpAmzgiw&hl=fr&sa=X&ved=0ahUKEwiAqOCYncnRAhWKXhoKHXjJBEcQ6AEIWDAI#v=onepage&q=outil%20renommer%20le%20bloc%20autocad%20lt&f=false

@+ ;-)

1 polubienie

Gt22:

w rzeczywistości nie chcę automatycznego tworzenia bloku.

Kiedy kopiuję linię, chcę wkleić linię, a nie blok, w którym znajduje się linia.

AC COBRA 427:

Mam taki problem z Ctrl-C a potem Ctrl-V

jezeli kopiujesz to wydaje mi sie, ze automatycznie tworzysz blok na LT

Więc nie kopiuj i nie twórz swoich linii

@+

Spróbuj zobaczyć, wybierając, a następnie klikając prawym przyciskiem myszy, a następnie przejdź przez funkcje, aby zobaczyć, jak to wygląda, ponieważ oznacza skróty klawiaturowe. Zwykle, aby skopiować to ctrl-c, a następnie wklej ctrl-v i wklej, narzekając na blok, to ctrl-shift-v... Zobacz, co jest zaznaczone, gdy klikniesz linię, a następnie klikniesz prawym przyciskiem myszy...

GT22: "Więc nie kopiuj i nie twórz swoich linii"  bardzo zabawne..:-)

Dziękuję AC Cobra 427 za sztuczkę Ctrl-Shift-V , której nie znałem.

Nie mam zbyt wiele kopiowania/wklejania do zrobienia, więc podzielę to później, ale chciałbym znać tę zmienną.

W każdym razie dziękuję!

1 polubienie