Pracuję z Swood zintegrowanym z Solidworks, więc tworzę meble w złożeniu, dodając części na bieżąco.
Jak na razie dobrze idzie.
Z drugiej strony, gdy chcę utworzyć konfiguracje, jestem zmuszony otworzyć każdą część niezależnie, utworzyć swoje konfiguracje w każdej części, a następnie utworzyć te same konfiguracje w moim złożeniu, aby móc je przypisać. Uważam, że tworzenie tych konfiguracji jest bardzo żmudne, czy nie ma szybszego i łatwiejszego sposobu tworzenia tych konfiguracji?
AC Cobra 427, nie zrozumiałem twojej odpowiedzi, nie chcę symetrycznie, ale skonfigurować zespół.
gt22, więc zajrzałem do driveworks, ale mam pewne problemy ze Swood, wszystkie moje wymiary bazowe są połączone i mają tę samą nazwę, więc w driveworks znajduję się ze wszystkimi moimi częściami , które mają nazwę wymiaru "DŁUGOŚĆ" i których nie mogę zmienić w driveworks , ponieważ są połączone (przynajmniej tak mi się wydaje).
Czy istnieje sposób na zmianę nazw tych stron, aby je odróżnić?
Witam Tak, aby użyć konfiguracji w zespole, najpierw należy utworzyć ją w części. Ale należy to zrobić w programie Excel, jak na powyższym filmie. To samo dotyczy zestawów (wszystko w Excelu).
Excel pozwala na wykonanie kilkudziesięciu wersji w kilka minut
Kilka zrzutów ekranu pozwoli Ci doprecyzować odpowiedź