Cze wszystkim
Chcę stworzyć złącze elektryczne z określoną liczbą pinów i ewentualnie również z określoną numeracją.
Do utworzenia łącznika nie ma problemu, do utworzenia punktu połączenia też nie ma problemu.
Ale tam, gdzie jestem suchy, jest definicja szpilek, nie wiem, gdzie to zdefiniować.
Jeśli używam złącza z bazy SW to nie ma problemu przy definiowaniu przewodów, mogę wybrać numer pinów ale dla mojego złącza nie wiem gdzie zdefiniować ilość i ilość pinów.
Jeśli jest specjalista, z góry dziękuję.
YT
Witam
W definicji punktu poprawki znajduje się wartość identyfikatora portu.
Myślę, że może to odpowiadać numerowi pinów złącza.
Pozdrowienia
1 polubienie
Dobry wieczór
no niestety ten identyfikator portu wymienia tylko jeden port, mam 12 pinów na moim złączu.
Chyba, że istnieje sposób na nazwanie kilku pinów w tym ID, tak mi się na początku wydawało.
Próbowałem kilku sposobów, ale do tej pory nic nie działało.
Witam
Standardowym rozwiązaniem jest, jak sądzę, wykonanie jednego punktu połączenia na pin złącza.
Witam
Dokładnie według pomocy, aby nie przeciążać należy wykonać punkt połączenia (odpowiadający kablowi) oraz definicję liczby pinów i numerów zajęć.
Ale na tym kończy się pomoc, nie mówią, jak to zrobić, albo tego nie znalazłem .
Witam
W rzeczywistości zrobiłem wielożyłowy z jednym punktem połączenia. (patrz przykładowy plik).
Możliwe jest również sporządzenie planu całości.
exemple_harnais_electrique.sldasm
2 polubienia
Witaj dtidsl,
Tak, to jest dokładnie to, co staram się stworzyć.
Czy mógłbyś mi wyjaśnić, jak to zrobić?