Mam problem, który znajduję na innych stanowiskach w mojej firmie, polega na tym, że kiedy tworzę nową część i chcę utworzyć rodzinę części, nie ma to znaczenia?
Zastanawiam się, czy w ustawieniach Solidworks nie brakuje czegoś, co blokuje tworzenie rodziny części?
Dziękuję za odpowiedź, z drugiej strony nie ma linku do Twojego samouczka!!
Myślę, że resetowanie wszystkiego do zera nie jest najlepszym rozwiązaniem bo mam już teraz sporo ustawień, jednak bym spróbował bo może mi to powiedzieć czy w przypadku domyślnego resetu ustawień czy to znowu działa.
W przeciwnym razie w mojej wersji pakietu Office jest to 2003, a więc mam program Excel 2003.
Nie sądzę, żeby to pochodziło z Excela czy jego wersji, ale raczej z Solidworks, bo jeśli np. otworzę część, która ma już rodzinę części do utworzenia, mogę ją edytować i uzupełnić lub zmodyfikować.
W rzeczywistości program Excel 2003 nie jest w pełni kompatybilny z programem SolidWorks 2010. Ten problem jest znany: nie można utworzyć nowej rodziny części w trybie automatycznego tworzenia.
Maclane, używam już kopii ustawień, aby szybko je przywrócić i wykonać ich kopię zapasową.
Gt22, też o tym myślałem, żeby sobie poradzić, w przeciwnym razie mogę też stworzyć swoją część na komputerze lub działa od moich kolegów i ponownie otworzyć moją część na moim komputerze, ale to trochę majsterkowanie. Staram się zrozumieć pochodzenie problemu i sposób jego rozwiązania.
zobacz ten link kompatybilność między oprogramowaniem a windaube i biurem
(6) Użytkownicy systemu Windows 7 x64 muszą zainstalować poprawkę Microsoft 983396 (http://support.microsoft.com/kb/983396), aby rozwiązać problem z integracją z pakietem Office 97-2003 (.XLS, .DOC)