Tworzenie szablonu mapy bazowej

Witam

W jaki sposób, tworząc szablon mapy bazowej od podstaw, mogę dołączyć notatki związane z właściwościami części do pliku takiego jak *.sldprp? Nie widzę, jak "zasygnalizować" tle, że musi iść i pobrać te dane. Mam dostęp tylko do właściwości bieżącego dokumentu. Pozostałe opcje "Komponent, do którego dołączona jest adnotacja" i "Model w określonym widoku ..." " Nie przynieś mi nic więcej.

Z góry dziękuję

Kamień

1 polubienie

Musisz edytować mapę bazową (kliknij prawym przyciskiem myszy edytuj mapę bazową)

Następnie wypełnij właściwości, takie jak załączony obraz (jeśli dobrze zrozumiałem Twoją prośbę)

A także wypełniając wiele istniejących właściwości swojego pokoju lub MEP

W przeciwnym razie, jeśli nie rozumiesz dobrze, spójrz na samouczek Alain.ERP podany w poprzednim poście, który powinien dać ci podstawy korzystania z właściwości lub właściwości niestandardowych

1 polubienie

Witam, w przeciwnym razie możemy zapisać istniejący plan jako szablon planu w tle. Przynajmniej mamy wszystkie narzędzia do pracy.

1 polubienie

To bardzo jasne! Dziękuję bardzo

Kamień

Zobacz mapę bazową w mojej witrynie:

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_56.html

1 polubienie

Witaj Alain,

Dziękuję bardzo, obejrzałem twój samouczek. Ja pracuję inaczej, ponieważ korzystam z menedżera nieruchomości, który wydaje mi się bardziej przyjazny dla użytkownika i wydajny niż zakładka  plik/właściwości, którą opisujesz. Ale obie metody muszą oczywiście dawać ten sam wynik. Problem polega na tym, że za każdym razem lista właściwości proponowanych przy wyborze linku do notatki nie zawiera wszystkich zdefiniowanych właściwości. Raz to działa, raz nie.... Składnia $PRP lub $PRPSHEET wydaje mi się dziwna. Do jakiego dokładnie obiektu $PRPMODEL się odnosi? Wydaje mi się, że gdy tylko Solidworks handluje z Excelem, następuje rozmycie.

Miłego dnia