Tworzenie artykułu z przedstawienia schematycznego

Witaj społeczności,

Problem jest następujący: z przedstawienia schematycznego pozwalającego symulować kinematykę mojego zespołu za pomocą klocków, napotykam 2 trudności:

Po pierwsze, chcę tworzyć części ze schematycznych bloków.

• W tym celu wybieram blok i wybieram opcję "Utwórz część z bloku", wybierając opcję "Na bloku". Utwór jest tworzony normalnie.
  • Po utworzeniu części edytuję ją, aby nadać jej pożądane kształty zewnętrzne za pomocą szkicu 2D. Gdy szkic jest gotowy, opuszczam szkic i używam funkcji wytłoczonego dodawania, aby nadać mu grubość, ta grubość materializuje się poprawnie na ekranie, ale po walidacji pojawia się następujący komunikat o błędzie: "Szkic nie ma geometrii treści".

Pomimo moich badań nie udało mi się dowiedzieć, z czym odpowiada ta wiadomość.

Po drugie: zmieniłem nazwy moich bloków, aby łatwiej je zidentyfikować

• Robiąc to kilka razy, aby poprawić spójność nazw, okazuje się, że chciałem użyć starej nazwy dla tego samego bloku.
  • Oprogramowanie mi tego zabrania, mówiąc, że ta nazwa jest już używana, podczas gdy nie jest.

Nie mogę wyświetlić historii nazw bloków, aby ją zaktualizować.

Z góry dziękuję za pomoc.

Dobry wieczór

Czy możesz dołączyć blok problemowy?

A także zrzut ekranu?

Łatwiej będzie Ci zobrazować swój problem

Yannicka

Dobry wieczór

Czy możesz dołączyć blok problemowy?

A także zrzut ekranu?

Łatwiej będzie Ci zobrazować swój problem

Yannicka

Dziękuję za pomoc, załączam żądane pliki.

Pozdrowienia

sw.rar

Witaj @mbrel34,

Nie potrafię powiedzieć, skąd to się bierze. Również w moim domu pojawia się komunikat o błędzie. Z drugiej strony, po zamknięciu tego komunikatu o błędzie muszę po prostu ponownie wybrać zamknięty kontur, aby tym razem wyciągnięcie zostało zakończone. Na załączonych zrzutach ekranu zauważysz, że strzałka pozwalająca na "pociągnięcie" wyciągnięcia (gdy nie wybierasz głębokości za pomocą wpisanej liczby, ale przesuwając powierzchnię za pomocą myszy) znajduje się poza zamkniętym konturem, gdy nie działa, a następnie kończy się na środku, gdy działa. Mam wrażenie, że jest to zwykły błąd związany z wewnętrznymi punktami odniesienia oprogramowania.

M.

bug_repr-sch_contournement.zip

Ja też mam to samo przesłanie co ty.

Musisz usunąć kontur wybrany automatycznie przez SW

i wybierz go ponownie

i zrób to twój szef

CDLT powiedział:

Yannicka

Bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ zaczęłam się zastanawiać nad moim sposobem pracy.

Zadbaj o siebie w tym trudnym czasie.

Dziękuję również