Tworzenie tabelki rysunkowej do eksportu plików PDF 3D

Cze wszystkim.

Szukam rozwiązania, aby móc mieć kasetę z plikami PDF 3D, które eksportuję z moimi częściami lub zespołami.

Wypróbowałem kasetę 3D, ale nie jest ona eksportowana podczas eksportowania pliku PDF.

Czy masz jakąś sztuczkę, aby przeprowadzić tę manipulację???

Z góry dziękuję

A. Mendes

Witam

Mam wrażenie, że nie ma rozwiązania, ponieważ transkrybowane są tylko obiekty o 3 wymiarach. Obrazy i inne dekoracje oraz oświetlenie nie są transkrybowane.

Z drugiej strony masz inne rozwiązanie, które polega na generowaniu plików Edrawing, które mogą być odczytywane bezpośrednio przez klienta bez konieczności pobierania przeglądarki. Dla Twojego klienta to tak, jakby miał pdf 3D, ale o znacznie lepszej jakości, większych możliwościach analizy, zwłaszcza jeśli wyślesz mu ASM.

Moi koledzy na forum ;-)  powiedzą Ci, jak zaznaczyć odpowiednie pola dla pliku eDrawing, bo to  oni mnie tego ostatnio nauczyli ;-)   Oni są mocni, wiesz!  ;-)

Pozdrowienia

Myślę, że solidworks MBD robi to, co chcesz: 

https://www.visiativ-industry.ma/solidworks-mbd/

Witaj Max59

Jeśli MDB wykonuje eksport 3D zgodnie z życzeniami @A.mendez, z pewnością możesz podać nam link, jakiś dokument lub film na ten konkretny punkt.

Nie widzę powodu, dla którego eksport, który jest całkowicie ograniczony przez wybór techniczny Adobe, miałby być lepszej jakości niż oprogramowanie.

Ponadto trzeba powiedzieć, że MDB nie jest darmowy, ale jest wart ponad 3000 brouzouffów , do których musimy dodać specjalną konserwację tego produktu o wartości ponad xxx€.

Lotniskowiec, który dostarczy Eskimosowi rożek do lodów na krze lodowej: czy to dobre rozwiązanie? Mówię to, ponieważ musimy przyjrzeć się temu, kto dzisiaj może korzystać z MDB podczas warsztatów we Francji.

Pozdrowienia

Cze wszystkim.

Rzeczywiście, MDB robi to, czego szukam, ale jak mówię Zozo_mp jest daleki od darmowego. I odpowiada to tylko moim potrzebom w tym punkcie, więc nie ma mowy o inwestowaniu w takie narzędzie, aby zrobić 10 takich plików PDF w ciągu roku.