Tworzenie formy: komunikat o błędzie "nie można połączyć ze sobą arkuszy"

Witam, próbuję zrobić formę do etui na telefon, aby wstrzyknąć silikon, gdy forma zostanie wydrukowana w 3D, ale nie można stworzyć formy dzięki funkcji "odcisku", otrzymuję komunikat o błędzie "nie można połączyć ze sobą arkuszy". Załączam kawałek do Ciebie, jeśli ktoś ma pomysł, jak rozwiązać problem.

Dziękuję za pomoc.

coque_iphone.sldprt

Dobry wieczór

Zauważyłem, że masz wersję studencką i pytanie, które mi się nasuwa, czy kiedykolwiek wykonałeś kompletną formę przed tą pracą???

Sprawdzam, czy widzę, gdzie znajduje się zgłaszany błąd

Pozdrowienia

Edycja: Ooopss napisane zbyt szybko

Nie, nigdy wcześniej tego nie robiłem, ale doszedłem do wniosku, że jeśli funkcja jest dostępna, to mogę to zrobić, w przeciwnym razie usunęłabym ją z wersji studenckiej.

dziękuję za pomoc

PS: Właśnie przymierzyłem na prostym modelu, funkcja działa dobrze

Hello@aj13100

Właśnie spojrzałem i myślę, że masz błąd w doborze pętli do powierzchni zatrzymujących. Prawdopodobnie po stronie strefy 21 przystanków.

to właśnie powstrzymuje cię przed otwarciem formy, ponieważ sprawia, że jesteś hipermega podcięciem, którego SW oczywiście nie akceptuje.

Powiedz mi, czy to wszystko! STP

Pozdrowienia

erreur_sur_bopucle_darret___2019-11-18_20_47_52-window.jpg

Dobry wieczór

Myślę, że to, co jest nie tak, kręci się wokół leave 11, który wydaje mi się albo zbędny, albo zbyt duży w porównaniu z linią podziału.

Powoduje to zakłócenie łańcucha krawędzi

Pozdrowienia

erreur_conge_11_-_2019-11-18_21_00_38-window.jpg

Próbowałem zmienić strukturę, aby mieć coś bardziej "sprawiedliwego", ale to nadal nie działa.

coque_iphone_test.sldprt
1 polubienie

PS: Zastanawiam się, czy to nie fakt, że wnętrze skorupy jest puste, przeszkadza mu, więc zrób powierzchnię zatrzymującą, która ją "wypełni", ale nie mam pojęcia, jak to zrobić.

Dziękuję 

1 polubienie

Oto, co udało mi się zrobić...

coque_iphone_test_2.sldprt
1 polubienie

Bonsoi Bonsoi (Bonsoi)

Trzeba być rygorystycznym, gdy coś pójdzie nie tak, a przede wszystkim bardzo cierpliwym.

ponieważ myślę, że nadal masz błąd na powierzchniach zatrzymujących kolidujący z promieniem. W razie potrzeby przyciemnij trochę promienie i trochę przyciemnij światła.

Uważam, że w stosunku do wielkości pomieszczenia twoje półki są trochę zbyt obszerne, w niektórych częściach ultramini półki są wystarczające (brak ryzyka przecięcia dla użytkownika jego smartfona.

erreur_sur_face_darret___zz__2019-11-18_22_15_39-window.jpg

Dobry wieczór

Jeśli dobrze rozumiem, masz centralny rdzeń, więc nic nie będzie do zniszczenia.

Jak utrzymasz centralną noyę i jak rozformujesz swoją część.

Musisz otworzyć formę w kilku częściach.

Tak jak w Vistadenaz powiedziałbym, że co najmniej cztery lub pięć, z czego dwie dla części zewnętrznej i dwie dla części środkowej.

Nie mówię o nachylonych kołkach prowadzących do rozformowania

Przed wykonaniem wyciętej formy wykonaj duplikat swojego kawałka i pokrój go  na kilka części i zobacz, jak każdą część można rozformować, biorąc pod uwagę podcięcia.

Nie wybrałeś prostszego modelu, biorąc coś pustego

Wszystko zależy od tego, czy jest to ćwiczenie, czy naprawdę chcesz iść prawie do granic możliwości.

Pozdrowienia

moule_vue_en_coupe___zz___2019-11-18_22_45_41-window.jpg