Tworzenie animacji ekranu projekcyjnego

Witam
Chcę stworzyć animację ekranu projekcyjnego telewizora, który się rozkłada.
Nie znalazłem drogi

Udaje mi się więc podnosić i opuszczać ekran w jego obudowie, ale nie znalazłem sztuczki, aby ukryć ekran, gdy jest częściowo podstawą, aby sprawiać wrażenie, że zwinął się w obudowie.

Jest bałagan :thinking:

Z góry dziękuję

Witam serdecznie

Możesz bawić się rozmiarem, a nie pozycją.

Zmieniając wymiar wysokości ekranu, przy boku w gnieździe zakotwiczonym (ograniczonym).

Jeśli to nie wystarczy, aby Cię zadowolić, możemy zrobić więcej, bardziej realistycznie.

2 polubienia

Witam
dziękuję za tę odpowiedź, ale nie wiedziałem, jak zastosować te wskazania, będąc nadal n00b w ruchu na SD.
Jak widzimy na drugim filmie, jest to po prostu montaż składający się z dwóch elementów (podstawy ekranu wraz z jego obudową oraz ekranu)
Z 3 ograniczeniami umieściłem ekran w jego obudowie, ale nie mogę znaleźć sposobu na zmianę wysokości ??? Jak wyjaśniłeś

Przykro mi, ale to wykracza poza moje umiejętności (ale pracuję :sweat_smile:nad tym)

Dobry wieczór
Nadal nie wiem, jak postępować?
Dziękuję

Oczywiście nie rozumiałem, jak odpowiedzieć na post :grin: (nie zazwyczaj)
Umieściłem wiadomość powyżej z małym filmem z nieco większą ilością szczegółów na temat montażu, ale nadal wysycham na ograniczeniach, które mi wyjaśniłeś?

Witaj @adv.chopin

Przepraszam za spóźnioną odpowiedź, ale spędziłem sporo czasu na testach, bez powodzenia, aż znalazłem dla Ciebie idealne rozwiązanie. :wink:

Ponadto wymiary w zespole rzeczywiście nie są manipulowalne (są w częściach), ponieważ tak jest w twoim przypadku, musisz zrobić inaczej.
Zrobiłem ci samouczek (z dźwiękiem), bardziej znaczący niż długie pisane opisy. Mam nadzieję, że dzięki niemu nauczysz się również innych rzeczy.

Nie wahajcie się zapytać mnie, czy nie wyraziłem się bardzo jasno.

Uwaga: Przypadkowo zapomniałem ograniczyć płaszczyzny górne w pliku definicji...

PS: (przepraszam, zrobiłem przechwytywanie w 1080p i obniżonej jakości, aby zminimalizować wagę, myśląc o opublikowaniu tego tutaj, ale nie przeszło, nadal musi być poza granicami. Więc wrzuciłem to na youtube)

6 polubień

Bardzo dziękuję za czas poświęcony na moją prośbę
W przypadku samouczka wideo jest to zawsze wskazane "w trakcie przesyłania"??

1 polubienie

Ups, właśnie się pojawiła
Przyglądam się temu szczegółowo

Jeszcze raz dziękuję

Wyjątkowy!

1 polubienie

Dobry wieczór
Wielkie podziękowania za ten bardzo szczegółowy samouczek, który wiele mnie nauczył.
(To naprawdę wyjątkowe, że udało mi się to zdobyć i jeszcze raz dziękuję)

Udało mi się przerobić zespół z animacją, ale chciałem go zintegrować z moim głównym zespołem, ale nie mogę go animować.
Podczas tworzenia kluczy wartości zawsze pozostają domyślne, tj. ekran w pozycji bazowej (FYI moje wartości są w pozycji bazowej 10 mm i wysokości 601 mm)

Szkoda, że prawie osiągnąłem cel
Szybki film, aby zlokalizować problem, po prostu wstawiłem ekran bez ograniczeń do przetestowania

Dobry wieczór

Gdy dodasz drugi, umieszczony na 4s, tak jak jesteś w trybie ręcznym, zmieniasz wymiar, ale myślę, że po tym, bez przesuwania kursora osi czasu, powinieneś kliknąć prawym przyciskiem myszy na ten, a następnie " zamień ".

Jeśli nie ma " paska " łączącego 2 klucze, oznacza to, że ich wartość jest identyczna i widzimy, że twój drugi klucz pozostał na wartości 10.

Podsumowując, kładziesz się na swoim kluczu na 4s, następnie " edytuj wymiar ", następnie po walidacji klikasz prawym przyciskiem myszy na, a następnie " wymień klucz ". Powinien pojawić się pasek łączący klucze.

EDIT: Szybszym rozwiązaniem mogłoby być zaznaczenie wszystkich osi czasu " odległości ", skopiowanie ich, a następnie wklejenie zaznaczenia do nowego zestawu (kursor na samym początku, kliknij na " odległość " w badaniu ruchu, a następnie wklej)

1 polubienie

Zacząłem od nowa, ale wartość nadal pozostaje na poziomie 10 mm
Aby skopiować i wkleić, funkcja wklejania nie jest aktywna?
tak jakby SD był złożeniem w zespole, ale nie ma dostępu na osi czasu do podzespołu???

Dla jasności i uniknięcia ewentualnych konfliktów z innymi komponentami, utworzyłem zespół bezpośrednio z oryginalnego złożenia
W tym przypadku mam niebieski pasek osi czasu i odpowiednie wartości (10 i 601) ale nic się nie rusza??? (Przeliczyłem ruch i odbudowałem też zespół, ale bez zmian)

Witam
Będąc trochę upartym i w nocy udzielając rad, ponownie zrobiłem kilka testów.

Najpierw zmieniłem nazwę ograniczenia odległości.
Mając już animację drzwi w głównym zespole poczułem konflikt.
W rezultacie pojawia się słynny niebieski pasek czasu między dwoma, więc pierwszy problem rozwiązany

Wtedy ekran się nie rusza, trzeba go za każdym razem " przebudowywać ", aby zmienić jego położenie.
Powtórzyłem test w pustym zespole, ten sam problem (patrz wideo)

Wniosek: nie może być włączony do głównego zespołu ???

1 polubienie

Witam
Musisz sprawić, by komponent (podzespół ekranu) był elastyczny, w przeciwnym razie ruch nie wykracza poza pierwszy poziom... Można to zaobserwować, ponieważ w badaniu ruchu nie ma linii " Przesuń " komponentów podrzędnych.

Aby uczynić podzespół elastycznym, kliknij prawym przyciskiem myszy, a następnie w ikonach menu kontekstowego kliknij " uelastycznij ".

Potem podróż będzie bardzo ożywiona.
Z drugiej strony... W tym momencie inteligentny komponent nie jest już skuteczny... Wciąż szukam.

1 polubienie

Dziękuję za wytrwałość.
Dokonałem modyfikacji, ekran porusza się bez problemu

Rozumiem! :wink: Zrobię wam z tego filmik.

Pierwszy opublikowany film pozostaje ważny do animowania prostego montażu.
Następny będzie prawidłowy do animowania go w zagnieżdżeniu złożeń.

2 polubienia

Witaj @adv.chopin

Przepraszamy za czekanie i dziękujemy za cierpliwość. Wiele rzeczy pokrzyżowało plany mojemu programowi, ale oto w końcu obiecany film.
Trochę bardziej niechlujnie pod względem komentarzy, ale myślę, że będzie dobrze. A nawet jeśli zostawiłem go w 1080p (widziałem, że oglądało się go raczej na ekranach mobilnych), to przynajmniej poprawiłem jego jakość.

Oczywiście pozostaję do dyspozycji, aby wyjaśnić moje rozważania.

6 polubień

Dobry wieczór
Bardzo dziękuję za ten drugi film.
Przyjrzę się temu szczegółowo i odezwę się do Ciebie

Dziękuję

Dobry wieczór
Właśnie przestudiowałem to szczegółowo i włączyłem do mojego projektu.
Wszystko działa idealnie
Dziękuję za czas, który poświęciłeś na wyjaśnienie mi tej animacji, która otworzyła drzwi do innych tematów, takich jak inteligentne komponenty, o których nie wiedziałem

Jeszcze raz dziękujemy! :wave:

2 polubienia