Witam, chciałbym wiedzieć, jak działają rodziny części montażowych, ponieważ chciałbym tworzyć złożenia automatycznie. Obecnie posiadam kilka rodzin części (z kilkoma konfiguracjami) i chciałbym automatycznie tworzyć zespoły z różnymi konfiguracjami moich części. Ponieważ muszę kilka razy wykonać ten sam typ montażu, ale z różnymi konfiguracjami części zespołu. Czy wiesz, jak mogłem to zrobić? Ponieważ zestawy są prawie takie same, zmieniają się tylko konfiguracje i kilka stron w ograniczeniach.
Wiesz już, jak działają rodziny części dla części? Dokładnie tak samo jest z zestawami!
Najprostszym sposobem jest utworzenie dwóch konfiguracji w zespole, wprowadzenie zmian, a następnie automatyczne utworzenie rodziny części, aby można było zobaczyć wynik w programie Excel.
Jeśli nie znasz rodzin części, na YouTube dostępne są samouczki w języku francuskim:
Podsumowując, tworząc model zespołu, mam możliwość powiedzenia, jakiej konfiguracji której części używam, a także mogę zmienić wartości ograniczeń kąta i odległości? Bo w zasadzie to jest mniej więcej to, co muszę zrobić